x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR și a aprobat programul de guvernare

USR și a aprobat programul de guvernare

de Ion Alexandru    |    19 Oct 2020   •   10:01
USR și a aprobat programul de guvernare
Sursa foto: Lucian Alecu

200 de delegați care alcătuiesc conducerile reunite ale USR şi PLUS au aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, programul de guvernare al Alianței, ca ofertă pentru alegerile parlamentare. Documentul nu a fost, încă, făcut public, în integralitate, el urmând a fi prezentat după depunerea candidaturilor. În schimb, printr-un comunicat de presă, USR arată care sunt principalele șase priorități ale acestuia, din cele 40 de măsuri avute în vedere.

Pe primul loc se află “repararea a tot ce a distrus PSD în materie de Justiţie”, urmată de “depolitizarea sistemului de educaţie”. USR își propune, de asemenea, crearea unui Fond Naţional de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate, un program de un miliard de euro pentru următorii patru ani, prin care să fie finanţată renovarea sau reconstrucţia de spitale, precum și reîmpădurirea României şi crearea DNA-ului Pădurilor. Al cincilea obiectiv constă în asigurarea  de bani europeni pentru industrii ale viitorului, tehnologii verzi şi energie curată, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adăugată înaltă şi inovare, ecoturism, industrii creative. Nu în ultimul rând, USR promite internet de mare viteză pentru toţi.

“Un program de guvernare înseamnă evoluţie, soluţii şi solidaritate. Înseamnă că ai o viziune pentru viitor şi această viziune are mecanisme bine definite, detalii şi termene şi indicatori prin care măsori evoluţia. Asta au făcut colegii noştri care au lucrat la documentul pe care l-am adoptat: au identificat probleme şi au venit cu soluţii. Înainte de a scrie s-au consultat cu experţi, cu societatea civilă, mediul de afaceri şi cu membri de partid”, a trasmis liderul USR, Dan Barna. 

×