x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR vrea să pună presiune pe PNL pentru schimbarea legii electorale

USR vrea să pună presiune pe PNL pentru schimbarea legii electorale

de Ion Alexandru    |    16 Dec 2019   •   10:32
USR vrea să pună presiune pe PNL pentru schimbarea legii electorale

Senatorul USR Florina Presadă (foto) anunță că va propune Comitetului Politic al partidului retragerea sprijinului parlamentar acordat Guvernului Orban, dacă acesta nu vine, chiar săptămâna aceasta, cu măsuri pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Presadă vrea ca USR să condiționeze, de asemenea, sprijinul Cabinetului PNL de emiterea de către acesta a unei Ordonanțe de Urgență prin care să se elimine pensiile speciale din Codul Administrativ.

„Am să propun Comitetului Politic al USR retragerea sprijinului acordat Guvernului PNL Orban dacă acesta, în săptămâna care vine, nu anunţă o măsură clară de revenire la alegerea primarilor în două tururi şi ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale pentru primari din Codul Administrativ”, a scris Florina Presadă pe pagina sa de Facebook. Aceasta atrage atenția că USR are „un acord cu PNL, iar pe aceste două chestiuni nu am văzut nimic concret până acum. Timpul trece, iar în curând va fi prea târziu: pensiile speciale pentru primari intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020, iar comunităţile locale au nevoie de primari aleşi în două tururi, nu de baroni locali. Iubeşte România cu ochii deschişi!”.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, săptămâna trecută, că, în cazul în care proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul va lua alte măsuri. PSD și UDMR nu exclud o moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban, dacă Guvernul adoptă o OUG privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi. (I.A.)

×