x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vadim la Auschwitz

Vadim la Auschwitz

06 Mar 2004   •   00:00

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor (foto), va face, in luna mai, un pelerinaj la Auschwitz, impreuna cu cativa dintre fruntasii partidului si cu 100 de membri ai organizatiei de tineret.

"Eu sunt un crestin practicant si aici este vorba de propria mea constiinta si de relatia mea cu Dumnezeu", a spus Tudor, motivand pelerinajul. Liderul PRM a mai mentionat ca face din proprie initiativa aceasta veritabila expeditie, "intr-o lume care a inceput iar sa se salbaticeasca si care are nevoie, ca de aer, de repere morale, de toleranta si de concordie intre oameni".

Corneliu Vadim Tudor a aratat ca aceasta calatorie nu este o conditie pusa de firma de consultanta israeliana Arad Communications, care se va ocupa de imaginea sa pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale si ca firma amintita nu-i pune conditii pentru a se semna contractul. El a precizat ca si fiicele sale l-au rugat sa le ia in expeditia de la Auschwitz, aceasta reprezentand "o experienta de viata unica". "Nutresc speranta ca nici un om fara Dumnezeu n-o sa-i acuze de cinism sau de calcule electorale pe copiii mei, pe alti adolescenti si tineri care ma vor insoti la acel izvor de lacrimi si cenusa al Holocaustului, care este lagarul de la Auschwitz", a mai spus liderul PRM. In iunie 2002, Vadim a efectuat un pelerinaj la un alt lagar de exterminare din cel de-al doilea razboi mondial, cel de la Buckenwald. Atunci el a fost insotit de senatorii PRM Gheorghe Buzatu, Mihai Lupoi si Ilie Ilascu.
( DANA PICIU )

×
Subiecte în articol: politic