x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vadim Tudor: Legea statutului minorităţilor nu va fi adoptată

Vadim Tudor: Legea statutului minorităţilor nu va fi adoptată

20 Mar 2010   •   00:00

Preşedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, a făcut, sâmbătă, la adunarea de la Topliţa, un apel către cei din Harghita, Covasna şi Mureş la "frăţie şi la concordie", dând asigurări, totodată, că Legea statutului minorităţilor nu va fi adoptată.

"Trebuie să trăiţi în pace aici, pentru că noi plecăm şi voi rămâneţi. Mesajul PRM pentru dumneavoastră este unul de frăţie, de concordie cu toate minorităţile care tăiesc aici, pe aceste meleaguri binecuvântate, cu o singură condiţie: toată lumea să respecte statul naţional unitar român. Nu există niciun Ţinut Secuiesc, aici este România ", a spus Vadim.

Lidrul PRM a fost îndelung aplaudat de participanţii la adunare, aceştia scandând "Vadim,Vadim" şi agitând steaguri tricolore.

El i-a asigurat pe românii din cele trei judeţe că Legea statutului minorităţilor nu va fi adoptată, la fel cum "nu va avea trecere" oficializarea limbii maghiare "în România".

Adunarea de la Topliţa a fost deschisă cu intonarea imnului de stat al României, după care a fost rostită rugăciunea "Tatăl nostru".

Totodată, în sală s-a scandat "Ardealul este pământ românesc".

Înainte de adunare a avut loc o şedinţă a conducerii Forumului Civic al Românilor din Covasna şi Harghita, în cadrul căreia au fost analizate adeziunile organizaţiilor şi fundaţiilor din judeţul Mureş care şi-au exprimat dorinţa de a face parte din Forum.

Statutul organizaţiei civice a fost modificat, fiind acceptate adeziunile organizaţiilor şi fundaţiilor din judeţul Mureş.

×
Subiecte în articol: politic