x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Zgonea a convocat marţi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor

Valeriu Zgonea a convocat marţi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor

13 Aug 2012   •   15:10
Valeriu Zgonea a convocat marţi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a declarat ca a decis convocarea, pentru marti, a Biroului Permanent al Camerei, pentru a se transmite la Comisia juridica solicitarea Parchetului in cazul lui Victor Paul Dobre.

Zgonea a aratat ca, in acest moment, singura sa preocupare sau dilema tine de faptul ca informatii din interiorul referatului procurorului de sectie au aparut in mass-media inainte ca acest document sa ajunga la Parlament, fapt ce "decredibilizeaza anumite institutii".

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, citat de Mediafax, mai multi colegi din conducerea forului legislativ vor ridica aceasta chestiune in sedinta Biroului Permanent de marti.

"Eu nu pot sa obstructionez procesul de justitie, nu am sa fac ceea ce s-a intamplat in cazul Monicai Iacob Ridzi, cand cererea a ajuns la Comisia juridica dupa opt luni de zile. Voi trimite la Comisia juridica, care trebuie sa judece cu celeritate toate documentele si va lua o decizie pe cale de consecinta", a mai spus Zgonea.

El a mentionat ca in Regulamentul Camerei Deputatilor nu exista obligatia pentru el, ca presedinte, de a convoca Biroul Permanent, dar va lua aceasta decizie pentru a lasa Parlamentului dreptul de a se pronunta si a adaugat ca in prezent functioneaza o decizie in Camera, care da posibilitatea convocarii Biroului Permanent fara a fi nevoie de cvorum.

"Voi pune pe ordinea de zi un singur punct, cererea Parchetului General, care va fi trimisa Comisiei juridice", a mai spus Valeriu Zgonea, precizand ca procedura care se va aplica in comisie este similara cu cea in cazurile Monica Iacob Ridzi, Miron Mitrea, Laszlo Borbely, Adrian Nastase, etc.

"Este o cerere de incepere a urmaririi penale, judeca cei de acolo, au acces la dosar, care se afla la mine in fisierul strict secret, nu a avut nimeni acces la el. Totul se va desfasura conform legii", a afirmat Zgonea.

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu a declarat sambata ca USL solicita CSM sa se autosesizeze in cazul incerceptarilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre si Ioan Rus, care ar fi fost facute ilegal, mentionand ca in Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

Manescu a precizat ca Ioan Rus, in calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT si, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat ca ii sunt interceptate convorbirile.

in plus, Manescu a mentionat ca parlamentarii USL nu vor accepta introducerea in dezbatere a solicitarii Parchetului ICCJ in cazul fostului ministru Victor Paul Dobre si nici nu vor vota in favoarea inceperii urmaririi penale acestuia.

Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

×