x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie: "Cred că Iliescu e alături de Geoană"

Vanghelie: "Cred că Iliescu e alături de Geoană"

de Lavinia Dimancea    |    08 Oct 2007   •   00:00

Scăpat de excludere, Ion Iliescu tace după decizia liderilor PSD de la Braşov de a institui moratoriu in partid. Marian Vanghelie crede că senatorul mai poate face echipă cu Mircea Geoană, deşi este clar că securea războiului nu a fost ingropată definitiv.


Somaţia de a se hotări pănă după europarlamentare dacă mai doreşte să facă parte din actuala echipă de conducere şi avertismentul că se va situa automat in afara partidului dacă va incălca moratoriul din această perioadă au rămas fără ecou. Preşedintele de onoare al PSD nu a comentat in nici un fel deciziile luate in acest sens sămbătă, la Braşov, de Comitetul Executiv Naţional. Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, nu tocmai un prieten al senatorului, a salutat in schimb "inţelepciunea" lui Geoană şi a liderilor judeţeni de a nu-l exclude pe Iliescu. El crede astfel că s-a depăşit faza discuţiilor in partid privind excluderea celor care nu au votat moţiunea de cenzură, lucru valabil şi pentru organizaţia pe care o conduce. "Nu mai discutăm despre sancţiuni. Nu mai avem timp. (...) In PSD nu este nici o disfuncţionalitate. Ion Iliescu cred că este alături de Mircea Geoană", a declarat optimist Vanghelie, el fiind unul dintre cei care s-au pronunţat, la reuniunea pesedistă, impotriva indepărtării din PSD a preşedintelui de onoare.


In paralel cu şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Vanghelie a avut convocată la Braşov şi o reuniune a propriei organizaţii. Aproape 700 de pesedişti din Capitală, manageri in campania pentru alegerile europarlamentare din noiembrie, au fost aduşi aici pentru a fi instruiţi. La finalul intrunirii, derulată sămbătă şi ieri, Vanghelie a pariat pe un scor bun pentru PSD Bucureşti. El a declarat că filiala bucureşteană şi-a propus, cu un candidat de "talie europeană" ca Adrian Severin, să obţină la 25 noiembrie "scorul de cel mai mare partid in Romănia". Intrebat dacă Iliescu va avea un rol in campanie, liderul bucureştean a răspuns că va fi acela al omului "care a construit acest partid".


SCRISOARE. Pe de altă parte, Vanghelie a anunţat că PSD va trimite o scrisoare pensionarilor, in care le va vorbi despre majorarea pensiilor, devansată pentru 1 noiembrie, şi pentru "a-şi exprima sprijinul faţă de ei". O astfel de misivă a fost trimisă şi de Guvern, după decizia din vară de majorare a pensiilor, aceasta stărnind nemulţumirea pesediştilor, pe motiv că Executivul işi insuşeşte o măsură promovată de PSD. Acum social-democraţii sunt la fel de supăraţi că aceiaşi guvernanţi punctează in dreptul lor şi devansarea majorării pensiilor, deşi acest lucru a fost propus tot de PSD. Vanghelie a precizat că PSD urmează să decidă dacă misiva va fi semnată doar de Mircea Geoană sau de liderii de organizaţii la nivelul fiecărui judeţ.

×
Subiecte în articol: politic psd vanghelie