x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie, despre alegerile prezidenţiale din 2009: "Fiţi siguri că ştiu tot. Ştiam implicarea lui Oprea"

Vanghelie, despre alegerile prezidenţiale din 2009: "Fiţi siguri că ştiu tot. Ştiam implicarea lui Oprea"

13 Apr 2017   •   12:44
Vanghelie, despre alegerile prezidenţiale din 2009: "Fiţi siguri că ştiu tot. Ştiam implicarea lui Oprea"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images ARHIVA

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, joi, că Gabriel Oprea i-ar fi spus că ar fi fost drogat de George Maior, în noaptea din turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2009. Prezent joi la Curtea de Apel Bucureşti, în procesul în care este acuzat de corupţie, Vanghelie a fost întrebat de jurnalişti cum comentează dezvăluirile lui Dan Andronic, care spune că Traian Băsescu a câştigat turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2009 cu ajutorul unui grup de demnitari, din care făceau parte George Maior, Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Gabriel Oprea. 

"Fiţi siguri că ştiu tot. Pot să vă spun că, în zilele următoare, voi face o conferinţă de presă pe acest subiect. Uitaţi-vă la ce am declarat în perioada aia, uitaţi-vă ce am declarat imediat la congres. Se pare că am avut o intuiţie. Cam ce spuneam eu atunci se cam dovedeşte acum. Nu neapărat că ştiam că au fost la Gabriel Oprea, ştiam implicarea lui Oprea, ştiam implicarea lui Coldea şi ştiam, nu doar eu, cred că mai mulţi, dar nu au curajul să vorbească. Ştiu şi cum au fost anunţate persoanele implicate, plecând de la Maior în jos, de cine au fost anunţate de şedinţele noastre oficiale, cu deciziile noastre oficiale din partid", a declarat Vanghelie. 

Întrebat dacă a fost trădat de colegii din PSD, Vanghelie a replicat: "Da. M-am dus şi l-am rugat pe domnul Coldea să-l ajute pe domnul Ponta şi nu a vrut. L-a ajutat pe Mircea Geoană şi, surpriză, a câştigat Ponta. Este noaptea minţii. L-aţi căutat pe ministrul Oprea un pic, să-l vedeţi la faţă? Vă rog căutaţi-l! Este foarte important. Să vă zic un singur lucru. Ei care erau statul, în ghilimele, astăzi unul dintre reprezentanţii statului, adică domnul Gabriel Oprea, zice că domnul Maior l-a drogat. Căutaţi-l să nu îmi zică mie, e bine să vă zică dumneavoastră", citează Agerpres.

Jurnalistul Dan Andronic a scris recent că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, înalţi demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea şi l-au ajutat pe Traian Băsescu să câştige alegerile în faţa lui Mircea Geoană. 

×