x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie isi ameninta adversarii cu moartea

Vanghelie isi ameninta adversarii cu moartea

19 Mai 2004   •   00:00

Dupa ce a participat la o emisune, luni seara, a postului de televiziune Realitatea TV, candidata Partidului Umanist pentru Primaria Sectorului 5, Tatiana Croitoru, a fost amenintata cu moartea de actualul primar al acestui sector, Daniel Marian Vanghelie.

„Emisiunea a fost o dezbatere pe teme electorale, in care i-am demonstrat domnului Vanghelie ca 80% din bugetul primariei aferent acesui an este programat sa fie cheltuit in primele doua trimestre, pana la sfarsitul alegerilor. Cel mai tare s-a enervat cand l-am intrebat ce se ascunde in spatele capitolul "altele" al bugetului, capitol unde sunt prevazute sute de miliarde de lei si de ce i-a retras PSD sprijinul politic, daca este un primar asa bun", ne-a declarat Tatiana Croitoru. La iesirea din studio, pe coridor, „sifonat si nervos", Vanghelie a inceput sa tipe si sa o ameninte pe candidata umanista si pe familia ei.

PORTBAGAJUL. Candidatul aliantei PNL-PD, Calin Catalin Chirita, care era si el de fata la incident, a mentionat ca Vanghelie i-a spus Tatianei Croitoru ca „o aranjeaza, ca o baga in portbagaj cu copii cu tot". Chirita i-a luat apararea contracandidatei sale umaniste, incercand sa-l tempereze pe Vanghelie. „Atunci s-a rastit si la mine. Mi-a spus ca si pe mine ma baga tot in portbagaj", a spus Chirita.

FARA FRICA Candidata PUR a spus ca nu i-a fost frica de amenintarile lui Vanghelie, cum nu i-a fost frica nici sa-l puna la punct in timpul emisiunii. Era insotita de trei dintre consilierii ei cei mai inalti, de vreo 2 metri fiecare. „M-a afectat in schimb foarte mult stilul lui de vagabond", a mai aratat Tatiana Croitoru. Candidata PUR a facut plangere la politie si a cerut protectie, pentru ca se teme ca Vanghelie va „pune tiganii sa-i sparga casa". In foarte scurt timp face si plangere penala.

CE SPUNE ACUZATUL. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a negat ieri ca l-ar fi amenintat cu moartea pe Calin Catalin Chirita. „Atunci cand nu ai argumente, cand nu mai poti convinge pe nimeni, te simti amenintat ca pierzi alegerile. Si daca singurul scenariu salvator e acela de a te victimiza, incepi sa minti", se arata intr-un comunicat remis de biroul de presa al lui Vanghelie. In comunicat se arata ca Chirita a mintit „dupa ce nu a reusit sa faca fata unei discutii directe" cu primarul Sectorului 5. „O regie convenabila candidatului, doar ca sa apara numele sau in ziare", mai precizeaza comunicatul. In cursul zilei de ieri, primarul Sectorului 5 nu a putut fi contactat telefonic pentru a raspunde si acuzatiilor aduse de candidatul PUR la primarie, Tatiana Croitoru, care a sustinut la randul sau ca a fost amenintata cu moartea de Vanghelie. (Dana Piciu, Oana Stancu, Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: politic vanghelie