x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie termină campania în forţă. Discurs electoral la 100 de decibeli, sala plină, consilieri care au lucrat cu Sarkozy...

Vanghelie termină campania în forţă. Discurs electoral la 100 de decibeli, sala plină, consilieri care au lucrat cu Sarkozy...

05 Iun 2012   •   16:50
Vanghelie termină campania în forţă. Discurs electoral la 100 de decibeli, sala plină, consilieri care au lucrat cu Sarkozy...

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a terminat campania electorala in forta, cu un discurs in care vocea acestuia a acoperit vocea sutelor de sustinatori veniti sa asculte bilantul si promisiunile de viitor ale acestuia.

Vanghelie a vorbit mai intai despre oameni si abia apoi despre utilitati, punand mult accent pe educatie care, potrivit lui, a fost si va fi o prioritate nu doar a administratiei de sector, dar si a Guvernului.

"Suntem exemplu in Romania la felul in care arata invatamantul. Educatia trebuie sa fie o prioritate si pentru guvernul Victor Ponta. Pentru mine a fost o prioritate acum 12 ani. Ne vom ocupa de tot, de la gradinite, scoli si liceu", a tunat Vanghelie de la prezidiu.

"Am incercat sa dezvolt invatamantul, am construit 16 gradinite. Unele sunt mai mici... Acum 12 ani nu erau toalete in scoli. Acum acest lucru nu mai este o problema. Nu o sa-i trec cu vederea pe toti copiii care au castigat olimpiade. Statul trebuie sa aiba grija de ei, in primul rand, pe urma familiile lor, asa cum pot", a adaugat Vanghelie.

Acesta a amintit de starea in care a gasit sectorul la primul mandat si a evocat felul in care arata acum.

"Cand am venit acum 12 ani in sectorul 5, din 997 de strazi, 700 nu aveau apa si canal. Sectorul nici nu avea bani sa le construiasca. Am reusit, cu Google si cu Goagal, cu tipat si fara tipat, cu nervi sau fara nervi, sa iau trei linii de credit", a relatat Vanghelie.

Acesta a amintit si de alte particularitati ale sectorului pe care il conduce - aici nu se ridica masinile parcate ilegal.

"In sectorul 5 sunt doar 18.000 de locuri de parcare. De aceea in sectorul 5 nu se ridica masini. Puteam sa gasesc si eu un prieten sa le ridice. Dar nu am facut-o pentru ca eu tin la voi mai mult, ca la familia mea. Azi, cand am plecat de la birou, aveam peste 400 de SMS-uri primite de la cetateni. Eu ascult problemele oamenilor. Am doua secretare care citesc toate SMS-urile pe care le primesc de la cetateni", a povestit Vanghelie.

Acesta a atins si subiectul reabilitarii termice, promitand ca in curand blocurile vor arata ca strazile din sector.

"Se tot vorbeste de reabilitarea termica. Am inceput-o acum trei ani. Doi ani au durat licitatiile. Din 1.283 de blocuri, 450 sunt gata, iar pe multe altele s-au montat schelele. Intr-un an si jumatate blocurile vor arata ca strazile. Mai am 700 de blocuri in faza de proiectare. In doua luni incepem faza de executie. Eu nu spun povesti, eu spun ce vreau. Si la partid spun ce vreau. Nu mi-e frica de Traian Basescu si nici de dosare penale", a mai spus primarul.

Surse au declarat, pentru Jurnalul National, ca Marian Vanghelie are consilieri de imagine care au lucrat si pentru fostul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy.

×