x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga, după "dezertarea" lui Stănişoară: Nu ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul

Vasile Blaga, după "dezertarea" lui Stănişoară: Nu ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul

06 Mar 2013   •   16:57
Vasile Blaga, după "dezertarea" lui Stănişoară: Nu ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, referitor la trecerea lui Mihai Stănişoară la PNL, că nu "ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul", întrucât în urmă cu două săptămâni şi jumătate, la votarea bugetului, a avut "un discurs foarte acid la adresa USL".

"În opoziţie, atunci când este greu, se cern cu adevărat caracterele. Domnul deputat Mihai Stănişoară nu a invocat niciun motiv şi nu a putut invoca de fapt niciunul pentru a părăsi PDL care i-a oferit totul: ministru, preşedinte al mai multor comisii parlamentare, consilier prezidenţial la un moment dat şi, nu în ultimul rând, şi-a dorit chiar şi funcţia de lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, acum o lună. Iată tot ce şi-a dorit. Pe de altă parte, nu ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul, pentru că nu mai departe de acum trei săptămâni, mai exact două săptămâni şi jumătate, la votarea bugetului de stat, a avut un discurs foarte acid la adresa PNL, PSD, USL-ului. Aş vrea să fac două precizări: una - desigur îmi pare rău când pierdem un coleg, dar prin plecarea a astfel de colegi partidul rămâne mai curat şi a doua afirmaţie pe care vreau să o fac - un cotidian central, care de ceva timp este trompeta unora care şi-au depus moţiunea, după ce săptămâna trecută l-au trecut pe domnul Stănişoară printre susţinătorii acelei moţiuni, azi minte şi spune că m-aş fi întâlnit săptămâna trecută, într-o locaţie din Bucureşti, o şi spune, cu domnul Sorin Frunzăverde şi Stănişoară. Nu m-am întâlnit. Le spun că nu vor câştiga astfel puncte în interiorul partidului, minţind. şi nu îi vor face bine nici candidatului pe care îl susţine", a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Craiova, Vasile Blaga.

De asemenea, Blaga a spus că, "indiscutabil", este vorba despre "o trădare a lui Stănişoară".

Întrebat dacă Mihai Stănişoară a avut vreun reproş la adresa PDL, Vasile Blaga a spus: "Domnul Stănişoară nu avea ce reproşa, dacă dorea, putea să depună o moţine în partid, dacă îi dorea binele. Dar repet a avut tot ce şi-a dorit de la partidul acesta".

×