x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga - Liberalii vor susţine un guvern condus de Cătălin Predoiu

Vasile Blaga - Liberalii vor susţine un guvern condus de Cătălin Predoiu

18 Sep 2015   •   18:06
Vasile Blaga - Liberalii vor susţine un guvern condus de Cătălin Predoiu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Poiana Braşov, că liberalii vor susţine un guvern condus de Cătălin Predoiu, candidatul desemnat de partid pentru această funcţie, el adăugând că deocamdată nu se poate discuta despre formule guvernamentale, până când nu va fi votată moţiunea de cenzură ce urmează a fi depusă de liberali.

"Vom susţine un guvern condus de Cătălin Predoiu, care este candidatul nostru pentru funcţia de prim-ministru", a spus Vasile Blaga.

El a adăugat că deocamdată nu se poate vorbi de formule guvernamentale, până când moţiunea de cenzură, care va fi depusă săptămâna viitoare la Parlament, nu va fi votată. "Până nu vom avea certitudinea, prin vot, că moţiunea de cenzură a fost votată, şi pe cale de consecinţă guvernul Ponta a picat, nu vom discuta de formule de guvernare şi de funcţii", a ţinut să precizeze, la aceeaşi conferinţă de presă, şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

De asemenea, Blaga a mai afirmat că PNL ar avea ca primă opţiune un guvern minoritar pentru a-şi putea pune în aplicare, în totalitate, programul de guvernare al formaţiunii.

Liderii PNL au confirmat, vineri, la Poiana Braşov, că liberalii vor depune luni o moţiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta.

Gorghiu a precizat, după şedinţa Colegiul Director Naţional al PNL, că vineri a obţinut o decizie politică pentru depunerea moţiunii.

×