x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: PDL va ataca la CCR Legea retrocedărilor. Guvernul nu are dreptul la asumare

Blaga: PDL va ataca la CCR Legea retrocedărilor. Guvernul nu are dreptul la asumare

17 Apr 2013   •   13:27
Blaga: PDL va ataca la CCR Legea retrocedărilor. Guvernul nu are dreptul la asumare
Sursa foto: Intact Images

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, astăzi, în Parlament, că Legea retrocedărilor nu rezolvă absolut nimic şi a precizat că există deja un proiect de lege cu această temă, iar Guvernul nu are dreptul la asumare. Blaga a mai spus că PDL va ataca săptămâna viitoare la CCR proiectul de lege.

"Într-un stil demagogic perfect, domnul Ponta şi-a asumat răspunderea că viitoarele guvernări, după 2016, vor rezolva problema restituirii proprietăţilor. Am spus-o de mai multe ori, acest proiect de lege, probabil această lege, are foarte multe neajunsuri, cel mai mare fiind acela că nu rezolvă absolut nimic. Nici măcar hotărârile definite ale instanţelor, iată, nu vor mai fi puse în aplicare, decât după 2016. Domnia sa vorbea de samsari imobiliari şi sunt de acord cu măsura pe care o propune de a fi impozitaţi cu 85%, numai că nu face nicio trimitere la viitorii samsari, cei de puncte. De ce nu sunt şi ei trataţi la fel? Noi vom contesta la Curtea Constituţională acest proiect de lege", a afirmat Blaga.

Citeşte şi Ponta: Demersul PDL la CCR este cel mai inconştient şi iresponsabil gest din politica ultimilor 23 ani

Întrebat când va fi depusă contestaţia la CCR, preşedintele PDL a răspuns: "Trebuie să aşteptăm timpul de trei zile, după care liderii Camerei şi ai Senatului vor anunţa parlamentarii asupra dreptului de a contesta acest proiect de lege, aceasta este procedura".

"Sunt multe teme pe care le vom ataca. În primul rând, există un proiect de lege în Parlament în acest moment cu această temă iar Guvernul nu avea dreptul să vină cu această asumare şi există un caz clar la Curtea Constituţională când un proiect de lege al Guvernului Boc a fost respins pe această temă. Apoi, v-am spus, se încalcă dreptul de proprietate al celor care au hotărâri definitive şi cine ştie când vor fi ele puse în aplicare. Sunt foarte multe pe care le vom ridica şi se lucrează la acest raport preliminar de contestare", a spus Blaga.

Despre depunerea unei moţiuni de cenzură, preşedintele PDL a explicat că lucrurile sunt clare în acest sens, în condiţiile în care UDMR şi PP-DD au precizat că nu susţin un astfel de demers.

"Lucrurile erau clare de sâmbătă, când m-aţi întrebat şi v-am spus că nu vor fi şanse să fie depusă o moţiune de cenzură din moment ce unul din partidele de Opoziţie nu semnează", a declarat Blaga.

×