x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: "PDL îi cere lui Ponta să retragă din Parlament proiectul de lege referitor la Roşia Montană"

Vasile Blaga: "PDL îi cere lui Ponta să retragă din Parlament proiectul de lege referitor la Roşia Montană"

07 Sep 2013   •   18:39
Vasile Blaga: "PDL îi cere lui Ponta să retragă din Parlament proiectul de lege referitor la Roşia Montană"
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, că partidul pe care îl conduce îi cere premierului Victor Ponta să retragă din Parlament proiectul de lege care reglementează exploatarea de la Roşia Montană, adăugând că acestui proiect îi lipsesc zece avize - informează Mediafax.

"PDL îi cere premierului Victor Ponta să retragă din Parlament proiectul de lege referitor la Roşia Montană. Este adevărat că în România lucrurile nu merg bine în economie: şomajul se apropie de 750.000 de oameni, sunt cu 50.000 de şomeri mai mulţi decât în august anul trecut. Este adevărat că în România, în fiecare zi, intră în insolvenţă 50 de firme. Este adevărat că domnul prim-ministru, încercând să umple găurile în buget, a inventat sau a mărit 28 de noi taxe şi impozite. Noi dorim crearea locurilor de muncă, dar nu în orice condiţii. Suntem pentru prima dată în situaţia de a vedea în Parlament un proiect de lege căruia îi lipsec zece avize. Niciodată, şi am făcut parte din mai multe guverne, nu intra nici în şedinţa pregătitoare de Guvern un proiect de lege care nu avea avizele necesare", a spus Vasile Blaga.

"Ministerul Justiţiei spune, nici mai mult nici mai puţin, că nu este nevoie de o lege în cazul Roşia Montană, pentru că legea reglementează la general şi nu se ocupă în particular de un agent privat şi, mai mult, spune că, aşa cum este formulat, proiectul de lege riscă să scape de sub controlul României prin drepturile pe care le acordă investitorilor", a afirmat Blaga.

Vasile Blaga a precizat că prin acest proiect, România va fi şi mai prost văzută de către partenerii europeni, în special din cauza lipsei de responsabilitate a premierului Victor Ponta.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că va convoca, împreună cu Crin Antonescu, luni, Birourile Permanente Reunite pentru a discuta despre constituirea Comisiei speciale pentru proiectul Roşia Montană.

Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

×
Subiecte în articol: roşia montană blaga rosia montana