x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: "Se impune demisia de onoare a întregului Guvern"

Vasile Blaga: "Se impune demisia de onoare a întregului Guvern"

02 Aug 2012   •   15:44
Vasile Blaga: "Se impune demisia de onoare a întregului Guvern"

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut demisia Guvernului Ponta pentru modul in care a organizat referendumul, fara sa aiba datele reale privind numarul de alegatori.

"PDL nu a contestat niciodata deciziile Curtii Constitutionale. Modul in care USL a contestat la Curte propria organizare a referendumului prelungeste criza politica cu inca 40 de zile. Decizia nu este imputabila Curtii, ci Guvernului USL, care isi bate joc de statul de drept. Pe 29 iulie a avut loc un referendum organizat de USL, cu regulile impuse de USL, care acum da date care le contrazic flagrant pe cele de acum doua saptamani", a declarat Blaga.

"In data de 24 iulie, domnul Ioan Rus, declara fara echivoc ca numarul de cetateni cu drept de vot este de 18.292.414 de alegatori. Astazi, acelasi minister, spune azi ca nu garanteaza aceste cifre. Gestul de astazi al Ministerului de Interne impune demisia de onoare a intregului Guvern. Mergand pe ideea de astazi a Ministerului de Interne, ar trebui anulate si alegerile locale. Toate acestea ma fac sa cred ca astazi am intrat in etapa a doua a loviturii de stat organizate de USL - mistificarea numarului de alegatori de pe liste", a spus Blaga.

Acesta a acuzat USL ca risca stabilitatea Romaniei in Uniunea Europeana pentru a garanta scaunul de preledinte interimar pentru Crin Antonescu.

"Consecintele sunt dramatice pentru Romania. Pana acum, instabilitatea politica provocata de USL ne-a costat 6 miliarde de euro. Sunt bani platiti din buzunarul nostru, al tuturor, pentru ca USL vrea sa acapareze puterea indiferent de consecinte. Actiunile USL au fost instrumentate impotriva recomandarilor publice ale liderilor europeni. Pentru pastrarea lui Crin Antonescu pe scaunul de presedinte interimar, USL este in stare sa sacrifice tara si sa arunce in aer toate realizarile externe ale Romaniei. Pentru instabilitatea de acum si cea care urmeaza este de vina exclusiv USL, care a ajuns in situatia de a-si contesta propriile reguli", a spus Blaga.

×
Subiecte în articol: vasile blaga