x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dîncu, citat ca martor în dosarul “Belina”

Vasile Dîncu, citat ca martor în dosarul “Belina”

de Ion Alexandru    |    11 Mar 2020   •   20:10
Vasile Dîncu, citat ca martor în dosarul “Belina”
Sursa foto: Adrian Manolache

Judecătorul Bogdan Alexandru Dari, din dosarul „Belina”, vrea să-l audieze pe fostul vicepremier „tehnocrat” Vasile Dîncu. Alături de acesta, au mai fost citați, pentru termenul următor, mai mulți administratori ai companiei Tel Drum. Conform unor surse, aceștia din urmă trebuie să dea explicații dacă și cum a folosit fostul lider PSD, Liviu Dragnea, perimetrul insulei „inclusiv pentru aterizarea elicopterului cu care venea în locație”.

Dîncu urmează să compară în fața instanței pe data de 24 martie, în timp ce ceilalți membri citați sunt așteptați să dea declarații pe data de 7 aprilie. În dosarul „Belina”, prin care a fost trimis în judecată fostul viceprim-ministru Sevill Shaideh, au mai fost audiați, până în prezent, gardienii insulei, de la firma de pază angajată în acest sens, dar și doi piloți de elicopter care despre care se presupune că îi aduceau pe Liviu Dragnea și pe invitații săi în acest perimetru care face obiectul cercetării judecătorești.

Cauza, instrumentată de DNA, vizează, în principal, modul în care au fost emise două Hotărâri de Guvern, prin care Insula Belina și Brațul Pavel au trecut de la Executiv la Consiliul Județean Teleorman.

×