x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vicepreședinte PMP: Cu nominalizarea lui Cioloș, Iohannis a cumpărat timp pentru Cîțu

Vicepreședinte PMP: Cu nominalizarea lui Cioloș, Iohannis a cumpărat timp pentru Cîțu

12 Oct 2021   •   08:46
Vicepreședinte PMP: Cu nominalizarea lui Cioloș, Iohannis a cumpărat timp pentru Cîțu
Sursa foto: Hepta

Cu nominalizarea lui Cioloș, Iohannis a cumpărat timp pentru Cîțu și pentru PNL și a pus USR, fostul partener de guvernare, într-o poziție complicată, după ce a votat dărâmarea Guvernului, iar acum trebuie să găsească o majoritate, afirmă vicepreședintele PMP Ioana Constantin.

„Jocul politic continuă, fără nicio legătură cu realitatea românilor. Cu nominalizarea lui Cioloș, Iohannis a cumpărat timp pentru Cîțu și pentru PNL și a pus USR, fostul partener de guvernare, într-o poziție complicată, după ce au votat dărâmarea Guvernului, iar acum trebuie să găsească o majoritate. E răspunsul dat de Iohannis către USR pentru votul de la moțiune”, scrie pe Facebook Ioana Constatin.

În opinia vicepreședintelui PMP, „nimeni nu a avut azi intenția formării unei majorități și rezolvării crizei politice”.

„Comportamentul de azi al partidelor a anulat rolul Parlamentului în procesul de formare a unui Guvern. Între timp, România a activat Mecanismul European de Protecție Civilă - Polonia, Ungaria, Germania, Olanda și Franța deja au răspuns și ne ajută cu concentratoare de oxigen și medicamente. La fel, prețurile continuă să crească, școlile se închid zi de zi, iar iarna care vine se anunță extrem de dificilă economic. Dar se vorbește foarte puțin despre punctul critic atins de criza sanitară și de problemele economice cu care se confruntă deja românii și firmele românești. Jocul politic primează. Poate de data asta românii nu vor mai uita”, conchide Constantin.

Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.

(sursa: Mediafax)

×