x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Negrescu: Se confirmă haosul și întârzierile în gestiunea PNRR

Victor Negrescu: Se confirmă haosul și întârzierile în gestiunea PNRR

26 Apr 2021   •   09:30
Victor Negrescu: Se confirmă haosul și întârzierile în gestiunea PNRR

Se confirmă haosul și întârzierile în gestiunea Planului Național de Redresare și Reziliență, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu: „Comisia Europeană consideră că planul, așa cum a fost el prezentat, nu poate fi implementat până în luna august 2026”.

„Președintele Iohannis este invitat să intervină astăzi pentru a rezolva neînțelegerile din coaliție și certurile pe alocările din PNRR. Le sugerez să discute și să prezinte public și ce fac cu avansul de aproximativ 4 miliarde de euro ce va ajunge în România, cel mai probabil, în toamna acestui an. Planul este departe de a fi gata și urmează să fie depus după termenul limită oficial fixat la finalul lunii aprilie, așa cum am semnalat în intervențiile mele publice anterioare. Guvernul României va prezenta un plan poate spre finalul lunii mai. Doar câteva state, care nu au guverne, vor apela la o soluție similară. Portugalia și, mai nou, Italia au deja planurile acceptate”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

Acesta adaugă că, din informațiile pe care le are, în calitate de membru în Comisia pentru Bugete, Comisia Europeană consideră că planul, așa cum a fost el prezentat, nu poate fi implementat până în luna august 2026: „proiectele propuse pentru transport, mediu, digitalizare și agricultură nu sunt clare și necesită schimbări fundamentale. Riscăm să avem tăieri față de varianta propusă și pe zona de educație și pe cea dedicată administrației locale”.

„De fapt, Guvernul nu a fost capabil să scrie proiecte serioase și concrete și nu a reușit să obțină nimic pentru România în negocierile cu reprezentanții Comisiei Europene. Nu a reușit nici să obțină fondurile promise pentru transport și agricultură. În acest moment de criză este nevoie de consens național. Fac apel la reprezentanții Guvernului să renunțe la interesele lor și să deschidă ușa negocierilor cu partenerii sociali, societatea civilă și partidele politice. Obiectivul nu este să trecem PNRR, doar de dragul de a-l trece, pentru că oricum Comisia trebuie să le accepte pe toate pentru a merge înainte, ci să venim cu un plan ce poate fi implementat în calendarul dat și care să genereze bunăstare pentru populație. România riscă să nu acceseze toți banii dacă va merge înainte cu planul în forma actuală. Comisia Europeană urmează să verifice implementarea planului de două ori pe an, putând să decidă tăierea fondurilor alocate. Pentru România, este important ca actualii guvernanți să treacă peste orgolii și să fie transparenți privind PNRR”, susține europarlamentarul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: victor negrescu