x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Băsescu ar trebui să se considere demis dacă 5 milioane de români vor vota asta

Victor Ponta: Băsescu ar trebui să se considere demis dacă 5 milioane de români vor vota asta

26 Iul 2012   •   17:32
Victor Ponta: Băsescu ar trebui să se considere demis dacă 5 milioane de români vor vota asta

Traian Basescu va trebui sa se considere un presedinte demis de catre cei care l-au ales si sa accepte aceasta situatie daca la referendum peste 5,2 milioane de romani vor vota pentru demiterea acestuia, a declarat premierul Victor Ponta la postul public de radio.

"Juridic, va decide Curtea Constitutionala luni si respectam decizia, ca ne place sau nu, dar politic, daca peste 5,2 milioane de romani vor veni la referendum si vor vota pentru demiterea presedintelui, practic domnia sa este un presedinte demis de catre cei care l-au ales si trebuie sa accepte aceasta situatie. Un Traian Basescu care se intoarce la Cotroceni inseamna in continuare scandaluri, batalii, lupte, ori intr-o perioada de criza cumplita ai mare nevoie ca cei aflati in functii importante sa colaboreze", a spus Ponta la Radio Romania Actualitati.

El a aratat ca, prin neparticipare la referendum, presedintele Basescu isi pierde legitimitatea unui om ales in functie, deoarece "nu poti sa pleci de pe teren si sa castigi la masa verde".

"Cred ca duminica seara cariera politica a presedintelui Basescu se va incheia intr-un mod lamentabil", a adaugat Ponta.

×
Subiecte în articol: traian basescu Victor Ponta