x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Corina Creţu va deschide lista pentru europarlamentare a Partidului Pro România

Victor Ponta: Corina Creţu va deschide lista pentru europarlamentare a Partidului Pro România

25 Feb 2019   •   13:51
Victor Ponta: Corina Creţu va deschide lista pentru europarlamentare a Partidului Pro România

Comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu, va deschide lista pentru alegerile europarlamentare a partidului Pro România, a anunţat luni, la Făgăraş, liderul formaţiunii, Victor Ponta.

Potrivit acestuia, experienţa pe care Corina Creţu a dobândit-o în Parlamentul României, dar şi în Parlamentul European o recomandă pentru această poziţie.

Fostul prim-ministru a adăugat că şi următorii candidaţi de pe lista Pro România, pe care nu i-a nominalizat, vor fi tot "oameni cu experienţă pe plan european", care "se pot bate pentru România".

Ponta a menţionat că şi el se va regăsi pe această listă, dar nu pe un loc eligibil, apreciind că este mai mare nevoie de el în Parlamentul de la Bucureşti, decât la Bruxelles.

Liderul Pro România a ţinut să sublinieze că în mod cert României îi este mai bine în Uniunea Europeană decât în afara ei şi că cei care susţin contrariul trebuie combătuţi.

"Credem că apartenenţa la Uniunea Europeană este cea mai mare realizare de după 1989. (...) Cele 17 miliarde de euro cu care România a contribuit din 2007 este mai puţin decât cele 51 de miliarde de euro cât a primit. (...) Pentru România e mai bine în Uniunea Europeană decât în afara ei", a spus Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Făgăraş.

Corina Creţu a declarat că este o "social-democrată convinsă" şi că s-a îndreptat către Pro România pentru că este partidul preocupat să respecte standardele europene şi să găsească soluţii la problemele reale ale oamenilor. AGERPRES

×