x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Cred că astăzi avem o şansă extraordinară să începem să ne luăm ţara înapoi de la stăpâni

Victor Ponta: Cred că astăzi avem o şansă extraordinară să începem să ne luăm ţara înapoi de la stăpâni

11 Dec 2016   •   11:33
Victor Ponta: Cred că astăzi avem o şansă extraordinară să începem să ne luăm ţara înapoi de la stăpâni

Fostul premier Victor Ponta, candidat pe locul întâi pe lista PSD Gorj la Camera Deputaţilor, a declarat duminică, la Târgu-Jiu, la ieşirea din secţia de vot, că este încrezător că "astăzi, avem o şansă extraordinară să începem să ne luăm ţara de la stăpâni înapoi".

"În primul rând, vreau să îi salut pe toţi cei care vin la vot şi să spun că eu cel puţin am votat foarte hotărât pentru români, pentru noi, 'mocirla' - cum ne numesc ăştia care vor să ne conducă, stăpânii noştri, şi eu mă bucur că fac parte dintre români, din cei care, repet, îi numesc ei 'mocirlă', şi cred că astăzi avem o şansă extraordinară să începem să ne luăm ţara de la stăpâni înapoi. N-o să fie uşor, n-o să se întâmple doar într-o zi, dar am încredere în români şi în România", a precizat Victor Ponta.

După ce şi-a exprimat dreptul la vot, Ponta a fost abordat de scriitorul Laurian Stănchescu, candidat pe primul loc pe lista Alianţei Noastre România Gorj la Camera Deputaţilor, care l-a întrebat de repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi.

"Haideţi să-l aducem, şi eu mă lupt alături de dumneavoastră. Problema e că ne luptăm cu statul francez. Dar nu vreţi deocamdată să aducem pe cei vii (...)?", i-a răspuns Ponta lui Stănchescu.

Chestionat ce părere are despre faptul că a fost abordat de un contracandidat, fostul prim-ministru a răspuns: "Nu e vorba de contracandidat, e vorba de faptul că am încercat cu toţii pe căile legale - şi avem un litigiu cu statul francez. Ce să facem, francezii ni l-au confiscat pe Brâncuşi. Când o să fim noi destul de puternici să îl luăm înapoi... Problema e următoarea: haideţi să păstrăm ce ne-a lăsat Brâncuşi şi să nu ne mai batem joc de bani, că aţi văzut ce şmecherii au vrut să facă anul acesta cu banii românilor pe spinarea lui Brâncuşi. Trebuie să ne luptăm cu statul francez".

Sursa - AGERPRES

×