x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, după discuţiile de la MAI: Aştept de la autorităţile locale un parteneriat cu Guvernul

Victor Ponta, după discuţiile de la MAI: Aştept de la autorităţile locale un parteneriat cu Guvernul

22 Aug 2012   •   12:30
Victor Ponta, după discuţiile de la MAI: Aştept de la autorităţile locale un parteneriat cu Guvernul

Premierul Victor Ponta a declarat astazi, la sediul MAI, ca isi doreste un parteneriat intre Guvern si autoritatile publice locale, adaugand ca, in prezent, Executivul nu poate decat sa peticeasca bugetul pentru ca tara noastra trebuie sa respecte obligatiile asumate in fata partenerilor internationali.

"Cred ca trebuie sa institutionalizam acest dialog prin MAI cu reprezentantii legitimi ai comunitatilor locale, mai ales ca maine (n.r. joi), la rectificarea de buget, si pana la sfarsitul anului bani prea multi nu sunt. E un buget aprobat de fostul Guvern. Noi putem sa facem mici corecturi acolo unde lucrurile sunt posibile. Acum peticim ce se poate petici. Totul pastrand aceasta restrictie pe care o avem a obligatiilor pe care le avem cu partenerii internationali", a explicat Ponta.

El a spus ca in prezent "este o situatie fericita" avand in vedere ca majoritatea conducerilor autoritatilor publice locale apartin USL, dar a subliniat ca cele patru judete castigate de Opozitie nu vor fi ostracizate.

"Din punctul meu de vedere, evident ca ne aflam intr-o situatie fericita de parteneriat, (...) dar asta nu inseamna ca si cele patru judete care nu apartin USL - Harghita, Covasna, Alba si Arad - sunt puse de-o parte sau ostracizate si cele patru judete au exact acelasi statut. Astept de la dvs o voce puternica, un parteneriat real cu Guvernul. Suntem impreuna toti, in aceasta barca, inclusiv cei patru presedinti de CJ care nu sunt de la USL", a afirmat premierul, care a precizat ca este necesara o noua intalnire in cursul lunii septembrie pentru a pregati bugetul pentru 2013.

Primul ministru a mai spus ca cei mai multi bani se vor duce catre rambursarea de pensii si catre asistentii persoanelor cu handicap, dar si ca s-au taiat finantarile pentru piscinele de la tara si partiile de schi de la soare.

Victor Ponta a sosit astazi, in jurul orei 14:00, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, pentru a discuta cu conducerea MAI si presedintii consiliilor judetene despre administratia publica locala. Una dintre temele principale a fost legata de rectificarea bugetara.

×