x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Victor Ponta îşi reia atribuţiile. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul

Premierul Victor Ponta îşi reia atribuţiile. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul

09 Iul 2015   •   09:57
Premierul Victor Ponta îşi reia atribuţiile. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul
Sursa foto: Victor Ponta (s) si Klaus Iohannis / Foto: Dragos Asaftei

reşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului şi reluarea exercitării atribuţiilor de premier de către Victor Ponta.

"La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. La aceeaşi dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României", se arată în decret.

Premierul Victor Ponta a revenit în ţară şi a mers miercuri la Guvern, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la piciorul stâng în Turcia.

El l-a informat pe şeful statului printr-o scrisoare că de pe 9 iulie îşi reia activitatea în Executiv.



"Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru, vă rog să luaţi act, conform legii, de reluarea activităţii mele în Guvern, începând cu data de 09.07.2015 şi de încetarea interimatului în funcţia de prim-ministru, potrivit prevederilor art.107 alin 3, teza finală din Constituţia României, republicată", se arată în documentul trimis preşedintelui Klaus Iohannis, semnat de Victor Ponta şi de Gabriel Oprea.

Pe 22 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de premier de către Victor Ponta.

Ponta anunţa pe o reţea de socializare că îi va solicita şefului statului să-l desemneze premier interimar pe Gabriel Oprea. El a ataşat postării şi documentul datat 19 iunie şi înaintat preşedintelui Iohannis, prin care îl informează că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenţii chirurgicale la piciorul stâng, "care nu putea fi amânată", iar "tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală".

Sursa: Agerpres


×