x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta la Antena 3: "Blejnar trebuie să răspundă în faţa instanţei ce a făcut cu banii colectaţi pentru PDL"

Victor Ponta la Antena 3: "Blejnar trebuie să răspundă în faţa instanţei ce a făcut cu banii colectaţi pentru PDL"

17 Apr 2012   •   18:01
Victor Ponta la Antena 3: "Blejnar trebuie să răspundă în faţa instanţei ce a făcut cu banii colectaţi pentru PDL"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti in emisiunea Subiectiv, realizata de Razvan Dumitrescu la Antena 3, ca Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, ar trebui sa raspunda in fata instantei si sa "spuna ce a facut cu milioanele" si unde s-au dus "banii pe care i-a colectat".

"Probabil ca s-a dorit ca la momentul arestarii sa nu-l aresteze din biroul de director ANAF. S-a mutat intr-un birou mai mic. Tot ceea ce am spus nu doar eu, dumneavoastra, presa s-a confirmat. El nu era doar seful mafiei PDL-iste de evaziune fiscala, contrabanda, ci si instrumentul prin care oponentii politici erau intimidati. Ungureanu are intotdeauna un curaj mic. Daca s-a saturat de Blejnar trebuie sa il dea afara. Domnul Blejnar trebuie sa raspunda in fata instantei, sa spuna ce a facut cu milioanele. Blejnar trebuie sa raspunda in fata legii si sa spuna unde a dus banii pe care i-a colectat in aceasta perioada, pentru ca i-a dus la PDL, la persoane importante din PDL. Domnul Blejnar nu a fost de capul lui, i-a cerut-o Basescu, i-au cerut-o ceilalti", a spus Ponta la Antena 3.

In opinia liderului PSD, ANAF ar trebui sa devina o structura "depolitizata", intrucat toti sefii acestui organism sunt membri PDL sau UDMR iar sistemul este unul "profund cariat".

"Toti sefii ANAF din teritoriu sunt membri PDL sau UDMR. Au fost propusi de partid si au obligatia sa stranga bani pentru partid. ANAF trebuie sa fie o institutie profund depolitizata. Blejnar se lauda ca a dat mai multe amenzi ca sa isi pastreze functia. Daca Ungureanu vrea cu adevarat sa faca un lucru bun cu Romania, trebuie sa inteleaga ca ANAF trebuie depolitizat", a declarat Ponta, care crede ca "Blejnar mi-a facut un bine cand mi-a facut o plangere la ANAF, ANI si DNA. Dupa parerea mea, Blejnar a fost un prost facand acuzatii la adresa mea, din punct de vedere si intelectual. Aceste institutii m-au cercetat si mi-au dat certificatul de buna purtare".

×
Subiecte în articol: anaf Victor Ponta sorin blejnar