x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: "Marţi îi dau preşedintelui un draft al scrisorii adresată şefilor de stat şi de guvern din UE"

Victor Ponta: "Marţi îi dau preşedintelui un draft al scrisorii adresată şefilor de stat şi de guvern din UE"

04 Feb 2013   •   18:52
Victor Ponta: "Marţi îi dau preşedintelui un draft al scrisorii adresată şefilor de stat şi de guvern din UE"
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a anunţat că îi va prezenta preşedintelui Traian Băsescu un draft al scrisorii care va fi transmisă şefilor de stat şi de guvern din UE pentru sprijin la aderarea la Schengen şi că documentul ar putea fi adus de şeful statului la reuniunea Consiliului European care va avea loc săptămâna aceasta.

"Mâine (n.n. - marţi) voi prezenta preşedintelui un draft al scrisorii, ca să o semneze. În acest moment, în Schengen chiar trebuie să intrăm şi decizia este pur politică, iar atunci efortul nostru este un efort politic. Deci, decizia nu se mai ia decât politic în acest moment, pentru că tehnic, procedural, toate lucrurile sunt făcute. Chiar suntem pregătiţi. Este până la urmă un apel al nostru, un subiect în jurul căruia suntem uniţi. Poate chiar o aduce, joi, preşedintele la Consiliul European şi o dă fiecărui şef de guvern (scrisoarea-n.r.)", a spus Ponta, aflat la Bruxelles.

Premierul Ponta l-a informat anterior pe preşedintele CE că intenţionează să transmită tuturor şefilor de stat şi de guvern din UE o scrisoare semnată atât de el, cât şi de preşedintele Băsescu şi liderii celor două Camere ale Parlamentului în vederea unei decizii favorabile aderării României la Schengen.

×