x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, mesaj privind sărăcia din România

Victor Ponta, mesaj privind sărăcia din România

17 Oct 2015   •   20:32
Victor Ponta, mesaj privind sărăcia din România

Premierul Victor Ponta susţine că, deşi România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie din Uniunea Europeană, acest fenomen este încă mult prea extins în ţara noastră şi apreciază că, din acest motiv, sunt necesare în continuare "un discurs şi politici ferme de stânga".

"Mă bucur foarte mult să văd că România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie şi excludere socială din UE (-4 puncte procentuale!), potrivit Eurostat. Sunt veşti care dau optimism, mai ales că astăzi este Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei. Sărăcia e încă mult prea extinsă în România, iar combaterea este, cred, mai importantă ca orice", afirmă Ponta într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul spune că pe toată durata mandatului său a respins "vehement" austeritatea şi a luptat pentru un model echilibrat de dezvoltare economică în România, "care să îmbine cu succes măsurile de creştere cu cele de sprijin social" şi care să aibă în centrul său oamenii.

"Sigur, sunt conştient că mai avem încă multe de făcut! Tocmai de aceea cred că România are nevoie, în continuare, de un discurs şi politici ferme de stânga, echilibrate şi susţinute de măsurile pragmatice de creştere economică. Aceasta a fost viziunea mea de la bun început: stânga pragmatică. Aceasta, cred eu, este formula prin care putem accelera în continuare scăderea sărăciei", menţionează Victor Ponta.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Victor Ponta