x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: PSD nu va participa la consultările de la Cotroceni

Victor Ponta: PSD nu va participa la consultările de la Cotroceni

10 Dec 2010   •   13:23

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astăzi, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii nu sunt interesaţi să participe luni la consultările şefului statului cu partidele parlamentare.

Ponta a lăsat însă să se înţeleagă că în cazul în care social-democraţii ar fi chemaţi separat, sunt deschişi participării la astfel de întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu.

"Dacă domnul Băsescu are nevoie să mărească corul de aplaudaci şi de ţuţări pe care îi cheamă de obicei acolo cu Boc, cu Oprea, cu toţi ceilalţi, noi nu suntem interesaţi să ne înscriem în corul ţuţărilor lui Traian Băsescu. Dacă vrea să vorbească serios cu noi, aşa cum a făcut în alte dăţi, mai demult când încă era preşedintele României, ne poate chema separat, venim pregătiţi şi avem ce spune", a afirmat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

În opinia lui Ponta, Traian Băsescu nu mai este preşedintele României.
'Din păcate Traian Băsescu, de destul timp, nu mai este preşedintele României, este doar preşedintele PDL-ului şi cu preşedintele PDL-ului nu participăm la niciun fel de discuţii', a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a participat, vineri, la Galaţi, la Liga Aleşilor Locali, în cadrul căreia s-a decis că până pe data de 1 iunie 2011 se vor stabili toţi candidaţii PSD pentru alegerile locale, în urma efectuării de sondaje de opinie atât în interiorul partidului, cât şi în rândurile comunităţilor locale.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis, joi, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invita, luni, 13 decembrie, la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, la o discuţie cu privire la mai multe teme prioritare. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, temele care ar urma să fie dezbătute la întâlnirea cu şeful statului sunt perspectivele economice şi sociale ale anilor 2011 şi 2012, probleme legate de accesul României în Spaţiul Schengen şi priorităţile legislative până la sfârşitul anului 2010.

×