x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu: Ca ministru în Guvernul Boc 1, Victor Ponta a semnat pentru planul de redresare de la Oltchim

Videanu: Ca ministru în Guvernul Boc 1, Victor Ponta a semnat pentru planul de redresare de la Oltchim

de Agerpres    |    30 Sep 2012   •   12:10
Videanu: Ca ministru în Guvernul Boc 1, Victor Ponta a semnat pentru planul de redresare de la Oltchim
Cazul Oltchim este intretinut de Guvernul Ponta din ratiuni strict politice, deoarece USL scade in sondaje iar procentele se duc spre PP-DD, a afirmat presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, duminica, intr-o conferinta de presa.
'Prin minciuna si incompetenta Guvernul Ponta risca definitiv sa puna economia romaneasca pe butuci. Exemplul elocvent la care asistam de mai bine de trei saptamani il reprezinta cazul Oltchim, care este intretinut de Guvernul Ponta din ratiuni strict politice, pentru ca USL-ul a scazut sub 50%, are 48%, iar procentele, pentru ca sunt in acelasi bazin electoral, procentele USL-ului se duc la Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu si profitand de acest lucru Victor Ponta doreste sa intretina public acest circ politico-mediatic', a declarat Videanu.
Democrat-liberalul a amintit ca premierul Ponta a spus ca pe vremea cand a fost membru al Guvernului nu s-a luat nicio decizie in cazul Oltchim si l-a contrazis prezentand un memorandum aprobat pe 15 iulie 2009.
'Documentul trece in revista situatia Oltchimului si prin acest lucru putem demonstra ca problemele Oltchimului au fost tratate cu maxima seriozitate de Guvernul Boc si s-au gasit solutii legat de revitalizarea activitatii economice la Oltchim, inclusiv prin achizitia partii de petrochimie in prima etapa de la Arpechim, deci practic memorandumul cuprinde acordarea de garantii Eximbank pentru achizitia de la SC Petrom SA a activelor aferente unitatii de productie de petrochimie din cadrul Arpechim Pitesti, revizia in vederea repornirii unitatii de petrochimie si capitalul de lucru necesar reluarii activitatii la Oltchim', a mentionat Videanu.
Conform acestuia, memorandumul mai prevedea majorarea capitalului social al Oltchim SA prin conversia in actiuni a creantei AVAS, iar Ponta ca membru al Cabinetului Boc a votat pentru acest lucru.
De asemenea, Videanu a spus ca memorandumul stipula acordarea unor garantii ale statului in valoare totala de pana la 339,2 de milioane de euro necesare angajarii de catre Oltchim a unor credite bancare de pana la 424 de milioane de euro pentru realizarea programului de investitii in perioada 2009-2012.
'Victor Ponta minte si in strainatate, dezinformand oficialii europeni, cel mai recent exemplu fiind acela al dezinformarii liderului socialistilor din Parlamentul European, caruia i-a spus ca presedintele Traian Basescu conduce Romania prin decrete prezidentiale', a declarat presedintele interimar al PDL Bucuresti, care a precizat ca decretele prezidentiale nu inseamna decat infaptuirea unor acte emise de Parlament sau Guvern.
In alta ordine de idei, Videanu a afirmat ca juristii PDL lucreaza la fundamentarea unei sesizari pe care o vor inainta organelor abilitate, avand in vedere ca a trecut termenul de 48 de ore pe care i l-a acordat primului ministru pentru a prezenta argumentele pentru care a schimbat prin memorandum conditiile de privatizare a Oltchim negociate cu FMI.
Adriean Videanu a spus ca FMI nu a solicitat incheierea privatizarii Oltchim pana pe 28 septembrie. 'Nimeni nu a cerut Guvernului Ponta sa incheie procesul de privatizare pe 28 septembrie. Acest lucru e un demers strict politic pe care Ponta il face in ideea de a-l discredita pe Dan Diaconescu, care ia permanent procente de la USL. Este un joc politic', a declarat Videanu.
Intrebat de presa referitor la o posibila candidatura a Elenei Udrea, el a mentionat ca sondajul de opinie se termina luni pe Bucuresti si ca poate da toate detaliile probabil incepand de marti sau miercuri.
Videanu a mai spus ca singura alianta in care PDL intra este Alianta Romania Dreapta (ARD). 'Prin politica fiscala ARD a ales sa dea un impuls cresterii cererii interne si stimularii investitiilor companiilor ca resurse de reluare a cresterii economice sustenabile si rapide', a afirmat presedintele interimar al PDL Bucuresti.

×