x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu şi Sandu au criticat, în Colegiul Director, faptul că PDL nu răspunde la atacurile opoziţiei

Videanu şi Sandu au criticat, în Colegiul Director, faptul că PDL nu răspunde la atacurile opoziţiei

03 Sep 2010   •   00:00

Miniştrii Adriean Videanu şi Gabriel Sandu au criticat, în şedinţa Colegiului Director al PDL care a avut loc joi seară, faptul că partidul nu răspunde la atacurile opoziţiei şi, respectiv, faptul că formaţiunea nu are o atitudine ofensivă, potrivit unor înregistrări audio difuzate de Antena 3.



Potrivit înregistrărilor, Videanu a spus, în şedinţa de joi seară, că este pentru remaniere de substanţă, pentru o echipă nouă, care să aibă credibilitate pentru un "proces mai optimist".

"Sunt împotriva demisiei Guvernului, pentru că există riscuri mult mai mari", a spus Videanu, potrivit înregistrărilor difuzate de Antena 3 , menţionând că cele 236 de voturi necesare în Parlament pentru trecerea unui nou Cabinet sunt "o cifră care devine din ce în ce mai greu de atins".

Videanu şi-a exprimat disponibilitatea de a se retrage din Guvern şi a se ocupa de partid, menţionând că formaţiunea a greşit prin faptul că nu a răspuns unor atacuri ale opoziţiei. "Nimeni nu a reacţionat la Ponta, la Crin Antonescu, nu aşa poţi să faci politică", a spus Videanu, citat de Mediafax.

Potrivit postului Antena 3, din înregistrări reiese că Adriean Videanu ar fi discutat cu Emil Boc posibilitatea de a se retrage din Cabinet pentru a se ocupa de partid încă din februarie, dar o decizie a fost amânată din cauza venirii delegaţiilor FMI în România.

La rândul său, ministrul Gabriel Sandu a spus că Guvernul are credibilitate "zero" şi că toate loviturile de imagine sunt încasate de premier, nu de miniştri.

El a menţionat că nu susţine depunerea mandatului de către premier, pentru că acest lucru ar însemna, după certurile purtate în faţa presei, că preşedintele formaţiunii are probleme în partid. "O să fie greu să nu ne ducem tot în jos", a spus Gabriel Sandu, potrivit înregistrărilor difuzate de Antena 3.

Ministrul a criticat lipsa unei atitudini ofensive. "Noi nu suntem ofensivi, ofensiv a fost Traian Băsescu. Şi acum, în perspectiva moţiunii de cenzură, tot defensivi suntem (...) aşteptăm să vedem cu ce vor trage", a spus Gabriel Sandu. "Dacă se votează pentru remaniere, vă promit că vă susţinem până la capăt", a spus Gabriel Sandu, potrivit înregistrărilor.

Premierul Emil Boc a anunţat oficial, joi, remanierea miniştrilor Adriean Videanu, Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan, Mihail Dumitru, Gabriel Sandu şi Radu Berceanu şi propunerile de înlocuitori ai acestora - Ion Ariton, Gheorghe Ialomiţianu, Ioan-Nelu Botiş, Valeriu Tabără, Valerian Vreme şi Anca Boagiu.

Membrii Colegiului Director al PDL au ales, joi, remanierea guvernamentală, cu 40 de voturi "pentru", nouă dintre liderii democrat-liberali optând pentru depunerea mandatului, fiind înregistrate de asemenea 10 abţineri, potrivit unor surse participante la şedinţă.

×
Subiecte în articol: politic