x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu spune că trebuie regândită structura colegiilor parlamentare

Videanu spune că trebuie regândită structura colegiilor parlamentare

28 Noi 2010   •   19:16

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, duminică, la Craiova, că democrat-liberalii analizează posibilitatea "regândirii structurii" colegiilor parlamentare, afirmând însă că nu s-a luat în calcul posibilitatea revenirii la votul pe liste, care ar însemna un "pas înapoi".

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că actuala structură de alcătuire a colegiilor parlamentare trebuie regândită.

"Totul este perfectibil. Nu este un sistem perfect. Noi va trebui să ne subordonăm deciziei poporului suveran, aceea de a reduce numărul de parlamentari. Fie că vom reuşi să avem o singură cameră, fie că vom avea un Parlament bicameral, dar va trebui să regândim structura colegiilor. Nu trebuie să aibă numai o dimensiune politică, trebuie să aibă şi o dimensiune administrativă importantă. În momentul de faţă suntem într-o analiză pentru a vedea care este soluţia optimă pentru noi”, a declarat Videanu.

Întrebat dacă este luată în calcul revenirea la votul pe listă, prim-vicepreşedintele PDL a spus: "Orice variantă se poate discuta. Până în momentul de faţă nu s-a discutat o asemenea variantă. Din punctul meu de vedere ar fi un pas înapoi. Acest vot uninominal ar trebui perfecţionat, dar rămâne de văzut în ce formă”.

Pe de altă parte, el a apreciat anul 2011 este anul în care lucrurile vor intra în normal în România. "Eu cred că anul 2011 este anul în care lucrurile vor intra în normal în România, inclusiv din punctul de vedere al sistemului de pensii, al sistemului de salarizare, al sistemului de salarizare, al sistemului de educaţie”, a mai spus prim-vicepreşedintele PDL

×