x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Florin Cîțu și Lucian Bode, videoconferință cu prefecții în contextul minivacanței de Paște

VIDEO. Florin Cîțu și Lucian Bode, videoconferință cu prefecții în contextul minivacanței de Paște

27 Apr 2021   •   12:45
VIDEO. Florin Cîțu și Lucian Bode, videoconferință cu prefecții în contextul minivacanței de Paște
Sursa foto: Hepta

Premierul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI, marți, 27 aprilie, în contextul pregătirilor pentru minivacanța de Paște și 1 mai. 

Principalele declarații Florin Cîțu: „În ceea ce privește pandemie, suntem pe o pantă descrescătoare a valului trei. Încă nu a trecut acest val trei, însă ce a fost mai greu a trecut. Avem un weekend important în față, în care sărbătorim Paștele și tradiționalul 1 mai. Din punctul nostru de vedere, este simplu, regulile nu s-au schimbat: mască, distanțare socială. Trebuie să vorbim și de campania de vaccinare, cea care ne scoate din pandemie. Am avut o discuție cu aleșii locali și am cerut și acolo implicare și aș vrea să văd și la dumneavoastră. Aș vrea să văd în fiecare weekend cât mai mutle evenimente legate de vaccinare. Timișoara a dat un exemplu foarte bun. Avem deja două centre de vaccinare drive-through: la Cluj și la Deva. Avem dozele, știu că românii doresc să se întoarcă la o viață normală. Sunt sigur că românii se vor vaccina.”

Principalele declarații Lucian Bode: „Toată gama de acțiuni desfășurate în weekendul care s-a încheiat (n.r. de Florii) a fost un exercițiu pentru ceea ce se va întâmpla în această săptămână și în weekendul care va urma, când milioane de români vor sărbătorii Sfintele Paște. Perioada pe care o traversăm va rămâne plină de provocări, de aceea vă cer responsabilitate maximă. În acest sens, vreau să subliniez că începând de luni, 26 aprilie, la nivelul structurilor teritoriale sunt în derulare acțiuni de instruire a reprezentanților bisericii, precum și a operatorilor economici în vederea limitării răspândirii COVID-19. Măsurile de ordine și siguranță publică vor fi asigurată de 13.922 efective ale MAI, pentru 12.352 lăcase de cult unde sunt preconizate a se desfășura manifestări religioase la care se estimează că vor participa peste 1,7 milioane de persoane. O foarte bună mobilizare este crucială. Așteptările din partea cetățenilor sunt foarte mari, presiunea căreia trebuie să îi faceți față este în continuare foarte mare, de aceea vă solicit să tratați cu profesionalism și responsabilitate fiecare acțiune operativă. Prezența efectivelor MAI pe teren are în principal o componentă preventivă. Săptămâna care abia a început prezintă o particularitate deosebită, este săptămâna premergătoare Paștelui, ceea ce implică creșteri ale valorilor de trafic, aglomerări în piețe, precum și în zonele centrelor comerciale. În noaptea de Înviere veți veghea la buna desfășurare a ceremoniilor religioase, de aceea conduita dumneavoastră trebuie să fie una ireproșabilă. În acest sens, vă cer o prezență activă. Cu prioriate, va trebui să vă asigurați că oamenii respectă măsurile de protecție sanitară.”

 

×
Subiecte în articol: florin citu lucian bode paste