x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea atacă actualul Guvern cu vorbele lui Klaus Iohannis: 'Pas cu pas, vedem mâine ce facem'

Gabriela Firea atacă actualul Guvern cu vorbele lui Klaus Iohannis: 'Pas cu pas, vedem mâine ce facem'

05 Oct 2021   •   14:02
Gabriela Firea atacă actualul Guvern cu vorbele lui Klaus Iohannis: 'Pas cu pas, vedem mâine ce facem'
Sursa foto: Lucian Alecu

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat la tribuna Parlamentului că Partidul Social Democrat are un plan, pe care îl va prezenta după ce cade Guvernul condus de Florin Cîțu. Liderul social democrat a citat în discursul ei de la moțiune din vorbele lui Klaus Iohannis.

Principalele declaratii:

„Să spunem că-l scuzăm, dar a îndrăznit să facă o referire care nu-i face cinste. Această autosuficiență îl pierde pe domnul Florin Cîțu. Să ajungi în Parlament și să împarți lumea nu cred că aici trebuie să considerăm că aici a ajuns democrația..

Să ajungi premier și să spui că pesediștii nu știu cine-i Kafka. Probabil dvs. nu știți cine e Dinu Săraru și romanul său, Niște țărani...și e din zona dvs.

Dl. Fenechiu spunea că îl urâm pe Cîțu. Nu, domnule senator, nu-l urâm pe Cîțu: nu cu asta se preocupă parlamentarii. Suntem buni creștini. Domnul Cîțu a uitat de oameni, a prezentat cifre, multe cu zero înainte. Premierul Cîțu e rupt de realitate.

Ați pronunțat cuvântul modernizare de 7 ori: pentru cine și unde? Modernizarea folosită în calitate de concept în campanie am văzut în București: șobolani și mizerie. Înseamnă creșterea calității vieții tuturor. Nu ați început nimic care să semene cu modernzarea. Ați spus că sunteți un om sincer, chiar vă cred, atunci fiți sincer și azi cu elevii din România și recunoașteți că le-ați băgat mâna în buzunar pentru alocațiile lor.

De ce nu ați ieșit atunci să spuneți? Cu ce ne ajută acum că ieșiți? Putem presupune că în viitor o să ascundeți astfel de lucruri grave. (...) Colegului de la UDMR vreau să-i transmit că astăzi suntem într-un prim moment în care putem merge împreună.

Pas cu pas, vedem mâine ce facem. Avem un plan. Nu noi suntem  cei care am lăsat țara de izbeliște. Mâine venim pas cu pas cu planul coerent pentru români.

Cine vorbește limpede și gândește limpede. De multe ori mă concentrez să vă ascult domnule Florin Cîțu", a spus Gabriela Firea, în Parlamentul României.

×
Subiecte în articol: gabriela firea