x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Lucian Bode, pe șantierul șoselei de centură a orașului Săcuieni: Vorbim de un contract pentru execuția a 7,6 kilometri de centură ocolitoare, finalizat în nouă ani

VIDEO. Lucian Bode, pe șantierul șoselei de centură a orașului Săcuieni: Vorbim de un contract pentru execuția a 7,6 kilometri de centură ocolitoare, finalizat în nouă ani

30 Noi 2020   •   15:02
VIDEO. Lucian Bode, pe șantierul șoselei de centură a orașului Săcuieni: Vorbim de un contract pentru execuția a 7,6 kilometri de centură ocolitoare, finalizat în nouă ani
Sursa foto: Hepta

Circulația pe șoseaua de centură a orașului Săcueni se va deschide marți, 1 decembrie, după nouă ani de lucrări pentru 7,6 kilometri. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, luni, pe șantierul șoselei de centură a orașului Săcuieni, că este „inadmisibil” ca o lucrare de 7,6 kilometri să fie finalizată după nouă ani. 

Valoarea proiectului se ridică la 42.835.606,04 lei de fără TVA, prin POIM, 75% Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi 25% Guvernul României; avea alocată o perioadă de execuţie de 12 luni, perioada de garanţie fiind de 36 de luni.

„Analizând ce s-a întâmplat aici pe varianta ocolitoare din Săcuieni, mai exact un contract semnat în 2011, şi apoi reziliat în 2015, la un progres fizic de 53%, vorbim de un contract pentru execuţia a 7,6 kilometri de centură ocolitoare, finalizat în nouă ani. Este inadmisibil aşa ceva. Sigur că în astfel de momente analizezi să vezi care au fost motivele pentru care am ajuns aici. Şi unul dintre motivele foarte evidente este cel legat de seriozitatea antreprenorului. În condiţiile în care o companie se angajează să realizeze un astfel de obiectiv şi intră în tot felul de înţelegeri cu alţi subcontractori şi nu reuşeşte, iată, se ajunge în situaţia de a fi obligaţi să reziliem acest contract, este clar că una din problemele pe care trebuie să le rezolvăm este legată de modul în care susţinem companiile româneşti să poată să ducă la bun sfârşit astfel de obiective", a afirmat ministrul Bode.

Ministrul Transporturilor efectuează, luni, o vizită în judeţul Bihor pe teren pentru a evalua stadiul lucrărilor de reabilitare a Drumului Naţional 76 (Oradea-Beiuş) şi a Drumului Naţional 19E (Oradea-Marghita), precum şi punerea în trafic a Centurii Săcueni, deja finalizată, dar la care se mai efectuează, sub trafic, în zilele următoare, lucrări pentru siguranţa circulaţiei (montat parapeţi, semnalizare verticală şi orizontală).

Proiectul pentru șoseaua de centură a orașului Săcuieni, cu o lungime de 7,6 kilometri, a fost contractat iniţial în 2011, cu o firmă spaniolă, cu termen de finalizare 2013. Totuși, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat abia în 2013, fiind reziliat în 2015 la un stadiu fizic de 53%.

CNAIR a reuşit, după patru ani, în 2019, să lanseze licitaţia pentru reluarea lucrărilor. Contractul a fost semnat în 30 septembrie 2019 între CNAIR S.A., prin DRDP Cluj, în calitate de beneficiar şi S.C. Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL CLUJ S.A., în calitate de antreprenor. 

 

×
Subiecte în articol: lucian bode soseaua de centura sacueni