x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO Scandal în Parlament. Ceartă la citirea moțiunii de cenzură

VIDEO Scandal în Parlament. Ceartă la citirea moțiunii de cenzură

09 Sep 2021   •   16:25
VIDEO Scandal în Parlament. Ceartă la citirea moțiunii de cenzură
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Camerele reunite ale Parlamentului discută moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, depusă de USR PLUS și AUR.

Ședința este condusă de Anca Dragu, președintele Senatului. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este absent, delegându-i atriibuțiile colegului său de partid, Florin Roman, care a fost alungat din prezidiu. 

"Dacă nu se doreşte citirea moţiunii, declar închisă şedinţa plenului în sală", a spus Florin Roman, înainte să plece. 

George Simion a venit lângă Florin Roman şi i-a spus să se ridice de pe scaun. "Dă-te de acolo, uzurpatorule", a strigat acesta. 

"Nu avea de ce să conducă el această şedinţă, era preşedintele Senatului prezent. Incredibil. Omul se credea deja preşedinte, că aşa i-a promis Cîţu", a spus apoi George Simion pe Facebook. 

Florin Roman, a ignorat cererea USR PLUS de a se introduce pe ordinea de zi a ședinței stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

„În temeiul art 20 din regulamentul ședințelor comune, în calitate de lider de grup, vă rog, domnule președinte de ședință, adăugarea unui nou punct, punctul 1 - stabilirea calendarului moțiunii de cenzură. Suntem în cadru constituțional. Azi citim moțiunea de cenzură. După 3 zile moțiunea trebuie dezbătută și votată”, a cerut Ionuț Moșteanu. Propunerea sa a fost respinsă.

Supus la vot, în opoziția parlamentarilor USR PLUS, proiectul ordinii de zi, fără punctul referitor la stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, a fost adoptat cu 191 de voturi „pentru” și 25 „contra”.

Moțiunea de cenzură este citită astăzi în plen dar Birourile permanente au decis, cu voturile PSD, PNL și UDMR, să fie amânat votul până la comunicarea deciziei Curții Constituționale, sesizată de premierul Florin Cîțu, care a invocat un conflict între executiv și legislativ. 

La şedinţă sunt prezenţi 338 de parlamentari.



 

×
Subiecte în articol: parlament motiune de cenzura