x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Tensiuni în Camera Deputaților. Nu a existat vot final din lipsă de cvorum

VIDEO. Tensiuni în Camera Deputaților. Nu a existat vot final din lipsă de cvorum

05 Dec 2018   •   12:55
VIDEO. Tensiuni în Camera Deputaților. Nu a existat vot final din lipsă de cvorum

Şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost închisă miercuri, la câteva minute după ce a fost reluată pentru vot final, notează Agerpres. 

Opoziţia a anunţat că părăseşte sala plenului. 

În şedinţa de plen urma să se dea votul final pe proiectele de lege care au fost dezbătute luni, dar acest lucru nu a putut fi posibil pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar. 

Până la votul final, discuţiile s-au axat pe cererile de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi vicepreşedintelui Florin Iordache, iniţiate de Opoziţie. Liderii Opoziţiei au insistat pe supunerea la vot, în plenul de miercuri, a cererilor de revocare, în timp ce Puterea a invocat în mod repetat Regulamentul. 

"Domnul Dragnea a fugit, de mult timp a fugit din fruntea Camerei Deputaţilor, însă a capturat statul român şi Parlamentul României prin interpuşi, exact aşa cum fac infractorii. Domnul Iordache este cel mai umil şi slugarnic interpus al domnului Dragnea. Realitatea momentului pe care o constatăm este următoarea: majoritatea PSD - ALDE nu mai există. Liviu Dragnea este revocat din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache este revocat din funcţia de vicepreşedinte al Camerei", a spus, înainte de verificarea cvorumului, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. 

Atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au fost delegate pentru ziua de miercuri vicepreşedintelui social-democrat Florin Iordache, potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Mai mulți parlamentari PNL și USR au fost live pe Facebook. 

 

 

×