x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorel Hrebenciuc: Mă mir că Băsescu este atât de speriat de comisie în problema Udrea

Viorel Hrebenciuc: Mă mir că Băsescu este atât de speriat de comisie în problema Udrea

18 Aug 2009   •   00:00

Coordonatorul campaniei electorale prezidenţiale a PSD Viorel Hrebenciuc asusţine că este mirat că preşedintele Traian Băsescu este atât de speriat de Comisia Udrea, el comentând anunţul făcut de Elena Udrea, potrivit căruia va depune plângeri penale împotriva unor membri ai comisiei.



Hrebenciuc a afirmat că nu înţelege "de ce atâta emoţie şi atâta patimă" în chestiunea comisiei parlamentare de anchetă la Ministerul Turismului. "Mă mir că domnul preşedinte Băsescu este atât de speriat de Comisia Udrea. Sincer, chiar nu înţeleg de ce atâta emoţie şi atât patimă în chestiune", a spus el, comentând anunţul Elenei Udrea conform căruia va face plângeri penale împotriva celor patru membri ai comisiei care apar într-o înregistrare neoficială.

Hrebenciuc a apreciat că anunţul făcut de Udrea, că nu se va prezenta la audierile comisiei, constituie abuz în serviciu, infracţiune de natură penală. "Doamna Udrea trebuie să citească foarte bine Legea răspunderii ministeriale şi să vadă că, în momentul în care dezinformează Parlamentul sau nu se prezintă la cererea Parlamentului sau a unei comisii parlamentare, asta înseamnă abuz în serviciu şi este faptă de natură penală. (...) Cred că este stresată de ce s-ar putea găsi în minister, că altfel nu văd de unde atâta supărare", a comentat oficialul PSD, citat de Mediafax.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, că a decis să formuleze plângere penală împotriva fiecărui participant la discuţia din comisia parlamentară de anchetă, a cărei înregistrare audio a apărut în presă. Elena Udrea a menţionat că va face plângere penală pentru "fiecare participant la acest complot". Ea a invocat comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra interesului public, abuz în serviciu contra intereselor persoanei, asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni, încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Udrea a mai spus că nici ea, nici vreun angajat al Ministerului Turismului nu vor mai răspunde vreunei invitaţii de a participa la şedinţele Comisiei parlamentare de anchetă constituite în cazul său, acuzând grave nereguli în funcţionarea acesteia.

Ministerul Turismului (MT) a anunţat, săptămâna trecută, că va face o plângere penală împotriva deputatului PNL Ludovic Orban, preşedintele comisiei de anchetă în cazul Elenei Udrea, pentru calomnie şi abuz în serviciu, în urma declaraţiei acestuia că toate cheltuielile de publicitate încheiate de minister nu au avut bază legală.

Duminică seară, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din Comisia Udrea, dintre Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter, care neagă, însă, prezenţa la această convorbire. Potrivit Gândul, cea de-a patra persoană care a fost la această discuţie este social-democratul Dumitru Chiriţă. Membrii comisiei reiau acuzaţiile apărute în presă la adresa ministrului Udrea, stabilesc planul audierilor şi persoanele pe care ar urma să le audieze. De asemenea, discută modalităţi de a găsi dovezi în sprijinul acuzaţiilor apărute la adresa ministrului Turismului.

×
Subiecte în articol: politic