x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Cred că pentru candidatul la prezidenţiale trebuie să avem un congres separat

Viorica Dăncilă: Cred că pentru candidatul la prezidenţiale trebuie să avem un congres separat

13 Iun 2019   •   16:12
Viorica Dăncilă: Cred că pentru candidatul la prezidenţiale trebuie să avem un congres separat

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat joi că pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale se va face un alt congres, probabil la finalul lunii iulie, iar cei care doresc să candideze vor fi incluşi în sondaje de opinie. 

"În cadrul Comitetului Executiv s-a discutat şi despre sondajele de opinie privind candidatura la alegerile prezidenţiale, pentru modul în care vom acţiona în următoarea perioadă. (...) Fiecare coleg sau colegă care îşi exprimă dorinţa de a candida va spune în faţa CExN, vom face sondaje şi cel care va fi cel mai bine plasat în sondaje şi care va avea votul congresului va fi cel care va reprezenta PSD în alegerile prezidenţiale. Dacă vrea şi Liviu Pleşoianu va fi şi el inclus în sondaje, fiecare coleg care va dori acest lucru va fi introdus în sondajele de opinie. Dacă sunt mai mulţi vom avea prima dată un sondaj de opinie, vom vedea care sunt cei mai bine plasaţi, vom face un nou sondaj, astfel încât să avem şansele cele mai bune pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale", a spus Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional. 

Ea a anunţat că se va organiza un alt congres, la finalul lunii iulie, în care va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. 

"Trebuie să avem o abordare foarte echilibrată, care să se axeze pe anumite sondaje, pe anumite evaluări, pe discuţii în organizaţii, astfel încât, când venim cu candidatul la prezidenţiale, să avem un candidat care să aibă şanse. Cred că pentru candidatul la prezidenţiale trebuie să avem un congres separat, un congres în care să ne raportăm numai la alegerile prezidenţiale, în care candidaţii să vină cu propria lor platformă pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. Dacă am fi făcut acum şi desemnarea candidatului la prezidenţiale cred că mesajele pe care PSD vrea să le dea erau mult diluate şi nu ne puteam axa pe ceea ce vrem să transmitem în mod special. (...) Cred că la sfârşitul lunii iulie va fi un astfel de congres, pentru că de pe data de 11 august începe strângerea de semnături pentru candidatul la prezidenţiale", a menţionat ea. 

Dăncilă a mai afirmat că le-a spus colegilor din CExN că s-ar putea ca în sondaje PSD să aibă mai puţin de 23%, să aibă chiar 20%, important este modul în care se va acţiona în următoarea perioadă. 

"Vrem o creştere în sondaje, iar pentru acest lucru trebuie să învăţăm lecţia de la alegerile europarlamentare şi în acelaşi timp o să facem focus-grupuri, aşteptăm rezultatele la unele pe care le-am demarat deja, astfel încât să vedem unde s-a greşit. Dacă este doar o greşeală la nivel naţional, vom face analize în fiecare organizaţie de partid să vedem şi cum s-a acţionat la nivel judeţean, nu pentru a sancţiona pe cineva, ci pentru a putea să ne repliem şi să luăm cele mai bune decizii, astfel încât să câştigăm încrederea electoratului", a menţionat aceasta. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viorica dancila