x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vlădescu îl impinge pe scări pe "tatăl imbecililor", Rădulescu de la Agricultură

Vlădescu îl impinge pe scări pe "tatăl imbecililor", Rădulescu de la Agricultură

13 Mai 2010   •   00:00
Vlădescu îl impinge pe scări pe "tatăl imbecililor", Rădulescu de la Agricultură
0-120144-untitled1.jpgScandalul privind deblocarea sumelor restante pentru agricultură s-a încheiat spectaculos, nu numai cu deblocarea fondurilor, ci şi cu o cerere de demisie. După întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii sindicatelor din agricultură şi din Ministerul Agriculturii, ministrul Sebastian Vlădescu a declarat că plăţile se vor face începând de mâine.

Răspunzător de întreaga situaţie, constata Vlădescu, este secretarul de stat Adrian Rădulescu, personajul care nu de mult declara populaţia României ca fiind o populaţie de imbecili. Rădulescu a mărturisit că ministrul Finanţelor l-a găsit pe el vinovat pentru blocarea acestor bani şi că i-a cerut demisia în cadrul întâlnirii de la Ministerul Agriculturii.

Erorile de care vorbea ministrul Finanţelor par de ordin tehnic, dar de fapt relevă o brambureală în organizarea domeniului, de faptul că nimeni nu vorbeşte cu nimeni, că specialiştii din ministerele Finanţelor şi Agriculturii nu se văd unii cu alţii decât atunci când ies agricultorii în stradă ca să le atragă atenţia că incompetenţa şi indiferenţa lor îi aduc la sapă de lemn. Fiindcă, până la urmă, protestul sindicaliştilor i-au dat prilejul ministrului Finanţelor să descopere vinovaţii din chestiunea subvenţiilor.

"Vlădescu ne-a reproşat că nu i-am cerut, iar eu i-am explicat că nu am cerut deschiderea creditării, pentru că s-a terminat plafonul de subvenţii pe trimestrul al doilea şi i-am cerut majorarea acestuia din diminuarea plafoanelor pe trimestrele trei şi patru", a spus Rădulescu. El a adăugat că unul dintre reproşurile lui Vlădescu este şi faptul că primesc subvenţii ferme care nu mai au animale de câţiva ani.

"Una dintre probleme o reprezintă subvenţia pe cap de vacă, pentru că mi s-a reproşat că sunt acordate subvenţii pentru 4.280 de ferme care nu mai au vaci", a precizat secretarul de stat în MADR. Conform preşedintelui Agrostar, restanţele din 2009 la plăţile pe cap de animal se ridică la 400 milioane de lei.


Citiţi
Un imbecil ne declară imbecili
România, insultată de Adrian Rădulescu, secretar de stat la Agricultură

×
Subiecte în articol: politic