x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Voicu insistă asupra faptului că OUG privind referendumul este în vigoare în acest moment

Voicu insistă asupra faptului că OUG privind referendumul este în vigoare în acest moment

de Mediafax    |    12 Iul 2012   •   14:56
Voicu insistă asupra faptului că OUG privind referendumul este în vigoare în acest moment

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a insistat, azi, asupra faptului ca in acest moment OUG privind desfasurarea referendumului este in vigoare, el subliniind faptul ca referendumul de demitere al sefului statului se va desfasura in conditiile legislatiei in vigoare.

"In acest moment e in vigoare OUG. Indiferent de prevederile legii, e necesara participarea masiva la vot si sunt convins ca asa va fi pentru ca e un examen final, decisiv", a spus Voicu.

Intrebat in ce baza se va desfasura referendumul, dupa declaratiile premierului Ponta, care spunea, la Bruxelles, ca trebuie ca Parlamentul sa puna in acord legislatia in vigoare cu observatiile Curtii, Voicu a precizat ca referendumul se va desfasura in conditiile legislatiei in vigoare la momntul respectiv.

"In orice fel de scenariu, exista o prevedere - presedintele interimar are o perioada de timp in care sa decida daca promulga sau retrimite legea spre reexaminare, in ce conditii, cand se va putea vota. Acum exista legea din 2000, modificata prin OUG de mai multe ori inclusiv prin OUG la care faceam referire", a spus Voicu.

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a anuntat ca ii va solicita presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sa trimita la Bucuresti experti care sa analizeze situatia din Romania "direct pe teren", aratandu-se din nou dispus sa rectifice orice masura indicata ca nu ar respecta normele UE.

"Am venit la Bruxelles sa explic tot ceea ce s-a intamplat, dispus sa ascult si sa rectific oriunde este necesar. Ii voi cere lui Barroso sa trimita experti la Bucuresti, care sa analizeze situatia direct pe teren", a spus Ponta, citat de cotidianul spaniol El Pais.
Premierul Ponta se afla la Bruxelles, avand programata pentru joi si o intalnire cu presedintele Comisiei Europene.

×
Subiecte în articol: referendum oug mihai voicu