x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Voiculescu: Trebuie să ne lămurim care sunt priorităţile oamenilor

Voiculescu: Trebuie să ne lămurim care sunt priorităţile oamenilor

30 Noi 2008   •   00:00
Voiculescu: Trebuie să ne lămurim care sunt priorităţile oamenilor

Politicienii trebuie să discute mai mult cu cetăţenii pentru a afla, astfel, care sunt problemele concrete cu care aceştia se confruntă zi de zi, a declarat astăzi, la ieşirea de la urne, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Acesta a votat la Şcoala nr. 194 ''Marin Sorescu'', fiind însoţit de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.



"Va trebui să inventariem, să stăm de vorbă cu oamenii şi mai mult ca să ne lămurim care sunt priorităţile lor. De prea multe ori în ultimii ani am ignorat priorităţile oamenilor şi am considerat că priorităţile lor le stabilim noi", a spus Dan Voiculescu. Preşedintele fondator al PC a dat un exemplu în acest sens, şi anume a subliniat necesitatea ca de acum înainte, când se vor realiza recepţiile la lucrări făcute în cartiere, din comisiile care vor realiza recepţia obligatoriu să facă parte şi reprezentanţi ai oamenilor din zonă. Dan Voiculescu le-a urat românilor, de Ziua Naţională, "tot binele din lume".

Daniela Popa: "Este o zi în care se decide soarta României"
Preşedintele PC, Daniela Popa, candidat al Alianţei PSD+PC în Colegiul 19 pentru Camera Deputaţilor a votat ieri dimineaţă la Şcoala George Bacovia din Sectorul 4 al Capitalei. Foarte punctuală, ea a venit însoţită de primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone. De altfel, edilul a fost şi cel care, înainte de a intra în cabina de vot a întrebat-o glumind pe Daniela Popa dacă ştie cu cine o să voteze. "Cred că da", i-a răspuns râzând Daniela Popa. După exprimarea votului, candidatul Alianţei PSD+PC  a vorbit despre importanţa zilei de 30 noiembrie. "Astăzi e o zi mare şi importantă pentru toată lumea pentru că prin votul nostru, al tuturor, se decide soarta României. În plus este pentru prima dată când alegem uninominal viitorii parlamentari. E adevărat ???? sper ca viitorul Parlament să şi amendeze prezenta lege care are multe hibe. Oricum este un început bun şi o să reuşim sper ca parlamentarii să ???fie foarte legaţi şi strâns legaţi de cei care îi votează. Cu siguranţă viitorul Parlament va amenda legea şi peste patru ani vom avea o lege mai  bună. De fapt orice lege este perfectibilă şi cu siguranţă se va umbla şi la această lege a alegerii Camerei Deputaţilor şi Senatului. Oricum trebuie să privim  partea bună a lucrurilor. Candidaţii vot fi aleşi prin vot uninominal. De data aceasta nu mai  sunt parlamentari ai poporului, cum au fost înainte fără să dea socoteală practic nimănui, acum se ştie foarte bine că vor fi legaţi de colegiile în care candidează şi fiecare alegător poate să-l tragă de mânecă atunci când problemele sale nu sunt rezolvate cu promptitudine", a declarat Daniela Popa. Liderul PC a subliniat totodată cât de important este ca parlamentarul să aibă de partea sa administraţia locală în rezolvarea cu promptitudine a problemelor cetăţenilor, probleme care nu ţin nu numai de partea legislativă, ci şi de cea personală. În acest context, Daniela Popa a mai spus că pentru un candidat să aibă administraţia locală de partea lui este un plus de şansă.

×
Subiecte în articol: politic