x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sfaturile lui Tăriceanu n-au salvat-o pe Udrea

Sfaturile lui Tăriceanu n-au salvat-o pe Udrea

de Marius Gîrlașiu    |    19 Oct 2016   •   20:00
Sfaturile lui Tăriceanu n-au salvat-o pe Udrea
Sursa foto: MARIUS AVRAM / AGERPRES FOTO

Apelul lui Călin Popescu Tăriceanu, care le ceruse parlamentarilor să boicoteze toate cererile DNA până la alegerile din decembrie, nu i-a fost de folos Elenei Udrea. Deputaţii n-au ţinut cont de sfatul şefului ALDE şi au încuviinţat ieri începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru, Udrea fiind acuzată de instigare la luare de mită în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

“Mi-aţi face un bine dacă aţi vota pentru începerea urmării penale, pentru că, altfel, acest moment va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îţi oferă imunitate”, le-a spus Udrea deputaţilor. Iar aleşii au ascultat-o şi i-au făcut pe plac: 147 au votat în favoarea cererii DNA, iar 96 dintre ei (majoritatea liberali) s-au abţinut. În rest, discursul Elenei Udrea a urmat tiparul devenit deja clasic în astfel de momente. Fosta şefă PMP a demonizat “Sistemul”, DNA şi serviciile secrete pentru acapararea totală a puterii în România şi i-a acuzat pe aleşi că n-au avut curajul să se opună forţelor oculte. “Fricoşi şi mânaţi de interese meschine nu am făcut nimic din ceea ce trebuia să facem pentru ca Sistemul să nu prindă puterea pe care a prins-o astăzi în România. Acest Parlament, din care fac şi eu parte, este cel mai laş şi nepregătit de după istoria din 1989. Dintr-un amestec de frică, incompetenţă şi ignoranţă, noi am permis ca această ţară să fie acaparată de Sistem”, i-a acuzat Udrea pe deputaţi.

Caz de Cartea Recordurilor

Ulterior, fosta candidată la prezidenţialele din 2014 a făcut haz de necaz de numărul uriaş de cereri de ridicare a imunităţii, trimise de procurorii DNA pe numele său. “Am toate motivele să solicit la Cartea Recordului să se înregistreze acest caz. N-a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri de arestare preventivă, de reţinere, de urmărire penală şi totul într-un an şi jumătate. Doar pentru mine aţi fost obligaţi să votaţi de 16 ori şi astăzi veţi mai vota încă o dată. Să sperăm că este ultima”, le-a spus Udrea colegilor din Camera Deputaţilor.

 

Elena Udrea, deputat: Am scăpat serviciile de sub control... Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaştri să nu fie implicat. Ne-am întors pe vremea lui Ceauşescu, totul este raportat la noua Securitate.

 

Elena Udrea şi-ar dori să preia din iarnă şefia Comisiei pentru controlul activităţii SRI

×