x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian: Îmi pare rău că nu se discută deloc de suspendarea preşedintelui

Vosganian: Îmi pare rău că nu se discută deloc de suspendarea preşedintelui

24 Mai 2010   •   00:00

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, azi, la Ştefăneşti, că îi pare rău că nu se discută despre suspendarea lui Traian Băsescu, precizând că, în cazul în care Parlamentul ar vota suspendarea, şeful statului nu ar mai găsi nicio înţelegere la un eventual referendum.

"Îmi pare rău că nu se discută deloc de suspendarea preşedintelui. Probabil că-n puţin timp, dacă Parlamentul, prin absurd, ar vota suspendarea, cred că de data asta Traian Băsescu nu ar mai găsi nicio înţelegere la un eventual referendum", a susţinut Varujan Vosganian, la o conferinţă de presă organizată la Vila "Florica".

Întrebat dacă liberalii vor iniţia un astfel de demers, Vosganian a spus că "un astfel de demers de suspendare nu poate fi iniţiat astăzi".

"Astăzi cred că trebuie să băgăm turnesolul şi fenolftaleina şi să vedem cum se va vota la moţiunea de cenzură", a spus liderul PNL, precizând, la întrebarea dacă democrat-liberalii ar fi interesaţi de suspendare, că e foarte riscant să vorbească alţii despre ei, pentru că, "cu pistolul la tâmplă vor fi puşi să dezmintă".

La rândul său, Crin Antonescu a subliniat că deocamdată liberalii vorbesc despre moţiune.

"Problema preşedintelui este totuşi aceea că, atunci când faci un act iresponsabil, cum ar fi decorarea cuiva ca domnul Homoştean, condamnat criminal al regimului comunist trecut în raport de domnul Tismăneanu şi tu, marele campion al anticomunismului îl decorezi - bătându-ţi joc şi de decoraţie, şi de toţi oamenii care pe drept o poartă - cu Virtutea militară, şi de victime - e un act iresponsabil. Sigur că e simplu - a doua zi trimiţi vreo două madame şi vreo doi flăcăi prieteni la televizor să te apere, să spună că a fost o greşeală şi spui că regreţi", a afirmat Antonescu.

El a mai spus că PNL vorbeşte după procedurile democratice, asta fiind limba pe care o cunoasc şi asta făcând în practica politică.

"Dar e clar unde este localizat răul politic al acestei ţări. Cred că e limpede. Şi nenorocirea face că în ţara asta nu cei mai răi se duc după cei mai buni sau cei mai slabi după cei mai tari, ci invers. E un proces de degradare. Observaţi că de ani de zile în relaţia Traian Băsescu - Emil Boc nu Emil Boc a devenit mai cu personalitate, mai jucător, mai autoritar, ci domnul Traian Băsescu a început să facă mici confuzii în vreme ce amândoi taie lemne şi joacă la horă", a conchis Antonescu.

×
Subiecte în articol: politic