UPDATE 12:09 - Parlamentul a decis să retrimită pentru o săptămână la Comisia de statut raportul privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care admitea obiecţiile preşedintelui Traian Băsescu, după ce PNL a criticat textul privind incompatibilităţile şi a anunţat că va vota împotrivă.
Divergențele au apărut la articolul potrivit căruia calitatea de deputat sau de senator încetează la data rămânerii definitive prin necontestare în instanţă a raportului ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea.
...........................
Senatorii şi deputaţii au reluat, în această dimineaţă, lucrările în plenul reunit al Parlamentului, primul punct înscris pe ordinea de zi fiind cererea de reexaminare a Statutului deputatului şi senatorului, transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, deputaţii şi senatorii urmează să reia şi dezbaterea privind bugetul statului pe anul 2013, urmând ca parlamentarii să dea vot final pe proiectul de lege. La şedinţa comună participă, din totalul de 587 de parlamentari, 412 aleşi, după cum a rezultat în urma apelului nominal.
Este cea de-a treia zi în care parlamentarii discută proiectul de lege privind bugetul statului, marţi fiind aprobate majoritatea articolelor cu amendamentele adoptate în Comisiile de finanţe-buget, iar miercuri dezbaterile au continuat cu anexele prevăzute la ultimul articol (54) al actului normativ.
Tot marţi, deputaţii şi senatorii au adoptat, în forma propusă de Executiv, bugetele Administraţiei Prezidenţiale, Camerei Deputaţilor, Senatului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii Constituţionale, Consiliului Legislativ, Curţii de Conturi, Avocatului Poporului, Consiliului Concurenţei, Consiliului Naţional al Audiovizualului, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost adoptat cu două amendamente.
În şedinţa de miercuri a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, au fost adoptate, tot în forma iniţiatorului, bugetele Ministerului pentru Societatea Informaţională, Ministerului Muncii, Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Economiei, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Public, cel al Ministerului de Interne, al SRI şi SIE, bugetul Sănătăţii şi cel al Ministerului Justiţiei, cu două amendamente.
Pe ordinea de zi a plenului Parlamentului de joi, pe lângă votul final pentru proiectul legii bugetului de stat în anul 2013 şi pe cel privind modificarea Statutului aleşilor, mai este înscris pentru dezbatere şi vot final şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013, precum şi constituirea unor grupuri de prietenie.
Citește pe Antena3.ro