x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Nu cred că preşedintele trebuie să plătească un consilier prezidenţial ca să se joace pe Facebook

Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Nu cred că preşedintele trebuie să plătească un consilier prezidenţial ca să se joace pe Facebook

18 Iun 2013   •   10:49
Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Nu cred că preşedintele trebuie să plătească un consilier prezidenţial ca să se joace pe Facebook
Sursa foto: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat azi, la Parlament, că preşedintele României este "un jucător politic şi un foarte bun comunicator", dar a subliniat în privinţa cheltuielilor de personal ale Administraţiei Prezidenţiale că acestea s-au dublat din 2004, în condiţiile în care numărul angajaţilor a scăzut.

"Sunt frământat, pentru că domnia sa este un foarte bun comunicator şi a demonstrat că, chiar şi atunci când e mai liniştit aşa - şi spunem că preşedintele Băsescu coabitează -, este un jucător politic şi un foarte abil comunicator. Da, în 2004 cheltuielile de personal au fost la 5,3 milioane de lei, dar în 2013 sunt 10,38 milioane de lei, la 203 persoane. Deci, mai puţine persoane cu 17, dar s-au dublat cheltuielile de personal. Abilitatea de a comunica este importantă pentru un politician şi o apreciez foarte mult, şi simţul umorului şi viteza cu care domnia sa a răspuns", a afirmat Zgonea în replică la declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora acesta este "frământat" de cheltuielile cu personalul la nivelul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Camerei inferioare a Legislativului a adăugat că în ceea ce-l priveşte pe consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu nu i se pare normal ca acesta să fie plătit la nivelul unui ministru pentru a se "juca" pe reţelele sociale.

"Eu cred că astăzi, în România, un preşedinte al unui stat european, un om pe care eu îl apreciez ca politician şi pe care îl cunosc de când eram student şi el era ministrul Transporturilor nu cred că trebuie să plătească un consilier prezidenţial ca să se joace pe Facebook. (...) Mă deranjează că este plătit din bani publici pentru a se juca pe Facebook. Asta mă deranjează, pentru că este plătit din bani publici, ca şi ministru are ca şi un parlamentar, adică are cât mine, 5.900 de lei. Eu sunt preşedintele Camerei...dar nu te joci doar pe Facebook, mai faci şi altceva. Mai creezi o politică publică, îl mai ajuţi pe preşedintele Băsescu în activitatea sa. Cred că dacă ar depune efortul acesta într-o proporţie de 75% - 25% toată lumea ar fi mulţumită. Dânsul face 75% activitatea personală şi 25% activitate în folosul Administraţiei Prezidenţiale. Şi eu cred că Traian Băsescu are nevoie de un consilier care să lucreze pe bani publici pentru preşedinte", a mai spus Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că în 2004 Preşedinţia avea 260 de locuri alocate în schema de funcţionare şi că în 2013 numărul de salariaţi din schema Administraţiei Prezidenţiale este acelaşi. Băsescu a spus că face aceste precizări ca urmare a faptului că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este "frământat" de creşterea personalului la Preşedinţie.

×