x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: Iohannis trebuie să respecte legislaţia; unde-i lege nu-i tocmeală

Zgonea: Iohannis trebuie să respecte legislaţia; unde-i lege nu-i tocmeală

de Agerpres    |    08 Feb 2014   •   14:33
Zgonea: Iohannis trebuie să respecte legislaţia; unde-i lege nu-i tocmeală

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă, la Oradea, că dacă prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, vrea să intre în guvernul Ponta trebuie să respecte legislaţia.

''Eu le-am spus că unde-i lege nu-i tocmeală. Legislaţia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru domnul Ciorbea. Dacă dl Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, vrea să intre în guvernul Victor Ponta trebuie să respecte legislaţia naţională pe care eu o susţin,'' a precizat Zgonea, referindu-se la faptul că legea nu permite menţinerea funcţiei de primar unui ministru.

El a subliniat că trebuie ţinut cont şi de Agenţia Naţională de Integritate.

"Domnia sa trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar în momentul când depune jurământul. Dacă se doreşte să devină şi vicepremier al guvernului atunci trebuie o nouă angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, adică un nou vot de încredere. Aceste discuţii vor fi în cadrul USL, aşa cum a precizat şi premierul Victorul Ponta",  a spus Zgonea.

El nu a dorit să comenteze nominalizările făcute de PNL pentru ministerul de Finanţe, ministerul Economiei şi ministerul Sănătăţii punctând că acestea se vor discuta în şedinţa USL.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea klaus iohannis