x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: Băsescu trebuie să îşi dea demisia

Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: Băsescu trebuie să îşi dea demisia

04 Sep 2012   •   12:11
Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: Băsescu trebuie să îşi dea demisia

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sustine ca Traian Basescu arata ca nu a inteles care a fost mesajul pe care 7,5 milioane de romani i l-au transmis la referendumul din 29 iulie si este de parere ca presedintele "trebuie sa isi dea demisia".

"Prin declaratiile de astazi, Traian Basescu demonstreaza ca nu a invatat nimic din lectia pe care romanii i-au dat-o. Oamenii au votat in numar foarte mare pentru ca Traian Basescu sa plece. Chiar daca rezultatele referendumului nu au fost validate, numarul impresionant de voturi «Da» ar trebui sa il oblige pe Basescu sa isi dea demisia din functia de presedinte. Cum mai poate Traian Basescu sa reprezinte acum interesele Romaniei cand peste 7 milioane de cetateni i-au cerut sa plece? Cum se mai poate duce Traian Basescu la Bruxelles si in capitalele aliatilor nostri sa vorbeasca despre statul de drept din Romania, cand el insusi a fost cel care a vorbit despre lovitura de stat? Traian Basescu nu mai are niciun fel de legitimitate si trebuie sa isi dea demisia", a declarat Zgonea, potrivit Mediafax.

Valeriu Zgonea este de parere ca USL a respectat intocmai litera legii si spiritul Constitutiei in procesul de suspendare, iar Traian Basescu si sustinatorii lui au fost cei care au declansat o campanie de denigrare a Romaniei in afara granitelor tarii.

"Am respectat hotararile Curtii Constitutionale, chiar si atunci cand acestea nu ne erau favorabile. Pe toata perioada suspendarii institutiile statului au functionat normal, potrivit legii. Guvernul a asigurat respectarea angajamentelor statului roman atat in tara, cat si in relatiile cu partenerii europeni si internationali. Din pacate, partenerii si aliatii nostri au primit alte informatii decat cele reale, de la Traian Basescu, Monica Macovei, Cristian Preda si alti lideri importanti ai PDL. Acesti oameni sunt vinovati de compromiterea Romaniei in ochii partenerilor si aliatilor nostri. Dar ceea ce ramane in urma referendumului sunt cele 7,5 milioane de voturi impotriva lui Traian Basescu. Basescu a ramas presedinte pentru ca asa au decis 6 judecatori de la Curtea Constitutionala, dar asta nu inseamna ca el mai reprezinta pe cineva in Romania sau in afara tarii. Daca ar avea un dram de onoare si de responsabilitate fata de interesele tarii, Basescu si-ar da demisia fara intarziere din functia de presedinte", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

×