x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 10 români au murit din cauza COVID-19

10 români au murit din cauza COVID-19

23 Mar 2020   •   11:30
10 români au murit din cauza COVID-19

Zece cetățeni români și-au pierdut viața, până acum, din cauza COVID-19. Opt dintre aceștia au murit în străinătate (șapte se aflau în Italia, iar unul, în Franța), iar ieri au fost înregistrate și primele două decese pe teritoriul țării ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. „Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova; pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

De altfel, directorul Spitalului Universitar din Bucureşti a fost demis din funcţie, ieri, după ce Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a ajuns la concluzia că în spital nu au fost luate măsuri împotriva COVID-19, decât după ce au fost confirmaţi 2 pacienţi. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de medicul Cătălin Cârstoiu.

Alți14 pacienți, din care trei în stare gravă, sunt internați în secții de Terapie Intensivă, însă starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

De asemenea, de la începutul epidemiei de COVID-19, opt cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat. Până ieri, 43 de cetăţeni români aflați peste hotare au fost confirmaţi cu COVID-19: 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia și câte unul în Luxemburg, Irlanda, Tunisia şi Franţa.

 

433 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate, până ieri, pe teritoriul României, iar 64 dintre acestea au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

×