x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 117 români din Franța, Belgia și Țările de Jos au fost aduși în țară cu o cursă TAROM

117 români din Franța, Belgia și Țările de Jos au fost aduși în țară cu o cursă TAROM

12 Apr 2020   •   17:46
117 români din Franța, Belgia și Țările de Jos au fost aduși în țară cu o cursă TAROM

117 cetățeni români au fost aduși, astăzi, în țară din Franța, Belgia și Țările de Jos, cu o cursă TAROM. Este vorba de turiști, studenți, marinari, persoane aflate în situații speciale precum urgențe medicale sau muncitori sezonieri, transmite MAE.

42 dintre cetățeni au fost repatriați din Franța, 34 din Belgia, iar 41 din regatul Țărilor de Jos.

„Cetățenii români repatriați se aflau în străinătate cu titlu temporar, ca turiști rămași în tranzit, studenți, marinari, persoane aflate în situații speciale precum urgențe medicale, inclusiv muncitori sezonieri ale căror contracte au încetat fără ca aceștia să dispună de resurse financiare pentru a-și continua șederea”, se arată în comunicat.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bruxelles-Amsterdam-București.

Acțiunea face parte din demersurile întreprinse de autorități pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a circulației, inclusiv aeriene, adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

MAE reînnoiește apelul făcut românilor cu privire la evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și face apel la românii din străinătate să respecte recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: mae tarom romani