x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 15 terase din Centrul Vechi al Capitalei au fost închise pentru că au depăşit nivelul de zgomot admis în zonă

15 terase din Centrul Vechi al Capitalei au fost închise pentru că au depăşit nivelul de zgomot admis în zonă

21 Aug 2017   •   13:40
15 terase din Centrul Vechi al Capitalei au fost închise pentru că au depăşit nivelul de zgomot admis în zonă

Activitatea a peste 15 agenţi comerciali din Centrul Istoric al Capitalei a fost suspendată în acest week-end, în urma unui control al inspectorilor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, informează un comunicat de presă al municipalităţii.

Peste 15 restaurante şi cluburi din Centrul Vechi al Capitalei au fost sancţionate, la sfârşitul săptămânii trecute, de inspectorii din cadrul Direcţiei Control a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Agenţii economici au fost amendaţi, iar activitatea acestora a fost suspendată din cauza faptului că au fost găsiţi fără autorizaţie de funcţionare, fiindcă şi-au extins terasele pe domeniul public fără a avea vreo aprobare sau pentru că au depăşit nivelul de zgomot admis în zonă. De remarcat este faptul că valoarea sancţiunilor pentru agenţii comerciali, depistaţi că au încălcat prevederile O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului, a fost de peste 120.000 de lei.

Pe lângă societăţile cărora li s-a suspendat activitatea, alţi 25 de agenţi economici au fost găsiţi de către inspectorii Direcţiei Control cu diferite nereguli, iar reprezentaţii acestora au fost chemaţi la sediul D.G.P.L.C.M.B. pentru verificări suplimentare.

Aceste sancţiuni au fost aplicate în cadrul unei acţiuni specifice ce face parte dintr-un program al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti privind menţinerea ordinii şi liniştii publice în Centrul Istoric şi verificarea modului în care îşi desfăşoară activitatea restaurantele şi cluburile din zonă.

În urma acţiunii din acest weekend, au fost controlaţi, în total, 67 de agenţi economici, iar 21 de persoane au fost legitimate în vederea identificării. S-au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul amenzilor depăşind 208.000 lei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: centru vechi terase inchise