x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 77% dintre funcționarii publici sunt vaccinați. 52% vor lucra în sistem de telemuncă

77% dintre funcționarii publici sunt vaccinați. 52% vor lucra în sistem de telemuncă

23 Oct 2021   •   20:45
77% dintre funcționarii publici sunt vaccinați. 52% vor lucra în sistem de telemuncă

Agenția Națională a Funcționarilor Publici are 77% dintre angajați vaccinați, însă va trimite în telemuncă, de luni, 52% dintre funcționari, anunță, sâmbătă, instituția.

Sâmbătă a fost convocat Colegiul Managerial al ANFP oentru stabilirea măsurilor care se impun în baza Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, care a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Eu pregătisem pentru luni, 25 octombrie, un nou Ordin de președinte cu măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului însă HG-ul a făcut necesare anumite modificări. De exemplu, eu prevăzusem telemuncă pentru 30-50% din angajați, HG spune să fie minim 50%. ANFP are 77% dintre angajați vaccinați. ANFP lucrează cu 4.000 de instituții din sistemul public, adică toate cele în care există funcționari publici și de aceea responsabilitatea noastră este foarte mare”, spune Violeta Vijulie, președinte ANFP.

Potrivit deciziilor luate în Colegiul Managerial, toți cei care doresc să se vaccineze (din cei 23% nevaccinați) au prioritate la zi liberă, indiferent de atribuțiile lor în instituție, iar 52% dintre angajați vor merge în telemuncă.

Recomandările pentru prioritate la telemuncă sunt: persoane nevaccinate, vaccinate dar vulnerabili din punct de vedere medical, persoane care au copii de vârstă școlară, având în vedere vacanța forțată și persoane din departamentele al căror obiect de activitate nu afectează interacțiunea cu beneficiarii ANFP, cum ar fi comunicarea sau fondurile europene, spre deosebire de cei care lucrează pe managemetul funcției publice care trebuie să fie în legătură permanentă.

ANFP va continua să asigure instituțiile publice cu dezinfectanți și măști pentru angajați, iar accesul în instituție, pentru cei din afara ei, se va face doar cu certificat verde sau test. De asemenea, s-a stabilit suplimentarea numărului de nebulizări de la 2 în 30 de zile la 4 în 30 de zile. S-a decis și amânarea cursurilor de pregătire desfășurate de ANFP pe proiecte europene.

Mediafax

×
Subiecte în articol: functionari publici telemunca vaccinare