x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Accident de muncă mortal la Şantierul Naval Constanţa

Accident de muncă mortal la Şantierul Naval Constanţa

19 Aug 2016   •   11:00
Accident de muncă mortal la Şantierul Naval Constanţa

Un muncitor în vârstă de 42 de ani a murit joi noaptea ca urmare a unui grav accident de muncă înregistrat în Şantierul Naval Constanţa, în timp ce pregătea o navă pentru reparaţii.

Potrivit unei informări dată publicităţii de Inspectoratul Poliţiei Judeţene Constanţa, accidentul mortal de muncă din Şantierul Naval din Constanţa, a cărui victimă a fost angajatul unei firme subcontractoare, s-a petrecut joi noaptea, fiind anunţat la Serviciul Poliţiei Transporturi Maritime la ora 23,50.

Din primele date înregistrate de poliţişti şi inspectorii de muncă se pare că muncitorul lucra la curăţarea interiorului unui tanc de marfă, cu un echipament cu jet de apă sub presiune. La un moment dat instalaţia autoridicătoare utilizată pentru curăţarea pereţilor tancului chimic s-a blocat, fapt ce a pricinuit dezechilibrarea muncitorului şi căderea lui de la înălţime, pe fundul tancului metalic. Cauza decesului urmează a fi stabilită de comisia de anchetă şi pe baza expertizei medicilor legişti.

Trupul neînsufleţit al victimei a fost preluat aseară de medicii legişti şi transportat la morgă pentru necropsie. AGERPRES

×